Krewetki to przysmak, którym zachwyca się cały świat. Wyróżniają się charakterystycznym smakiem i idealnie komponują z wyrazistymi dodatkami np. z czosnkiem lub z chili. A ten przepis na krewetki w sosie maślano-winnym z makaronem spaghetti bez wątpienia spodoba się nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Przygotowując krewetki należy pamiętać o tym, aby w czasie obróbki termicznej nie […]
Zobacz więcejSpodziewacie się gości i chcecie przygotować dla nich danie, które jest nie tylko pyszne, ale też znakomicie wygląda? Koniecznie spróbujcie przepisu zgłoszonego przez jednego z uczestników akcji „Mistrz Smaku” w wykonaniu Roberta Sowy! Pierś z kurczaka, ser camembert oraz dojrzewająca szynka w towarzystwie kilku odpowiednich dodatków stworzą potrawę, która zachwyci nasze podniebienie. Bez wątpienia popularny […]
Zobacz więcejW środę, 6 grudnia, została otwarta nowa restauracja Roberta Sowy. Z57 restaurant & bar by Robert Sowa usytuowana jest na warszawskiej Saskiej Kępie, ul. Zwycięzców 57. Zapraszamy!
Zobacz więcejDobrze przygotowana karkówka to naprawdę pyszny rodzaj mięsa i idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przez to, że jest dość tłusta przepadają za nią szczególnie mężczyźni, jednak duszona karkówka może okazać się przysmakiem także kobiet i dzieci. Kilka składników i odpowiednich przypraw wystarczy, aby sprawić, że karkówka będzie zachwycająca i wyjątkowo aromatyczna. Robert Sowa, […]
Zobacz więcejKochamy włoską kuchnię. Takie przysmaki, jak pizza, makarony czy gnocchi należą do naszych ulubionych dań. Trudno znaleźć osobę, która ich nie lubi. A przygodę z włoską kuchnią we własnej kuchni można rozpocząć od słynnego makaronu tagliatelle z warzywami. To danie jest naprawdę proste i pyszne! Robert Sowa, zainspirowany przepisem jednego z uczestników akcji „Mistrz Smaku”, […]
Zobacz więcejKolejne warsztaty z uczniami szkół gastronomicznych za nami. 4 grudnia kulinarny team Roberta Sowy zawitał w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie. Podczas dwóch tur warsztatów mistrz kulinarny i profesjonalni kucharze gotowali z młodzieżą kształcącą się w zawodzie kucharza, przekazując im swoją wiedzę i doświadczenia. Podczas wspólnego kucharzenia przygotowane zostały przystawki, danie główne i deser, wzbogacone […]
Zobacz więcejNagroda dla najlepszej restauracji w Polsce według przewodnika: „Poland 100 Best Restaurants” trafiła w ręce zwycięzcy. Robert Sowa – szef kuchni N31 restaurant & bar odebrał krajalnicę grawitacyjną firmy Bizerba GSP-H z rąk Pani Małgorzaty Piotrowskiej z firmy Gastro Magic Service, która jest partnerem firmy Bizerba. Krajalnica firmy Bizerba otrzymała specjalną nagrodę w kategorii Produkt Roku 2017. Rozwiązanie Bizerba zostało […]
Zobacz więcejSoczyste mięso podane z aromatycznym sosem na bazie porów i orzechów – to pomysł na udany obiad jednego z uczestników akcji „Mistrz Smaku”. To także jedno z dań, które Robert Sowa postanowił przygotować przed kamerą i zachęcić nas do spróbowania wyjątkowego w smaku mięsiwa. Duszona wieprzowina może być naprawdę pyszna – z odpowiednimi dodatkami smakuje […]
Zobacz więcejVIVA! Photo Awards 2017, największy konkurs fotograficzny w Polsce rozstrzygnięty! 30 listopada w Expo XXI w Warszawie, odbyła się uroczysta gala, podczas której już po raz 9 przyznano te nagrody. Wyjątkowe wydarzenie wymaga niecodziennej oprawy, dlatego o podniebienia gości zadbał mistrz kulinarny Robert Sowa. To był niezapomniany wieczór z VIVĄ! Choć pogoda nie dopisała i […]
Zobacz więcej