We wtorek, 21 listopada, ekipa Roberta Sowy zrealizowała kolejne warsztaty dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharza w ramach projektu „Przygotowanie do kariery” realizowanego we współpracy z firmą Prymat. Tym razem wspólne gotowanie odbyło się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Robert uczył technik łączenia smaków, opowiadał o obowiązujących w gastronomii trendach i swoich doświadczeniach, […]
Zobacz więcejWeekend 18-19 listopada, Robert Sowa wraz z ekipą spędził w mieście piernika i Kopernika. W sobotę i niedzielę wspólnie z firmą Prymat świętowaliśmy 15 urodziny toruńskiego Carrefour’a. Z okazji jubileuszu każdego dnia przygotowaliśmy i wyserwowaliśmy klientom hipermarketu 500 porcji dań. To był baaardzo smaczny weekend 🙂 W menu znalazło się aż dziesięć dań skomponowanych przez […]
Zobacz więcej14-16 listopada Robert spędził w Wielkiej Brytanii. Pierwszego dnia, w drodze do Walii, odwiedził Stonehenge – jedną z najsłynniejszych europejskich budowli megalitycznych, położoną w pobliżu miasta Salisbury w południowej Anglii. Po wyczerpujacym spacerze przyszedł czas na degustację angielskich specjałów – kremu z dyni z musztardą angielską, grzankami i olejem z dyni oraz English stew – […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 13 listopada, Robert Sowa wraz ze swoim niezastąpionym teamem poprowadził warsztaty kulinarne w Regionalnej Szkole Turystycznej w Polanicy Zdroju. Dzięki akcji zorganizowanej we współpracy z firmą Prymat ekipa mistrza gotowała z czterdziestoma uczniami technikum żywienia i usług gastronomicznych. Podczas warsztatów uczniowie przygotowali zestaw pięciu przekąsek, danie główne – piersi kaczki z karmelizowanymi śliwkami […]
Zobacz więcejW piątek, 10 listopada, Robert zasiadał w jury konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów, który odbył się w Haston City Hotel we Wrocławiu. Uczestnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich, sprawnościowa, polegała na przygotowaniu sosu drobiowego na białym winie ze śmietanką w formie glace z użyciem szalotki, masła, śmietany, fondu drobiowego marki Chef, białego wina […]
Zobacz więcejW czwartek, 9 listopada, Robert Sowa zaprezentował swoje kulinarne umiejętności na Targach Eurocash w Lublinie. Przy stanowisku firmy Prymat, gdzie gotował Robert, jak zawsze ustawiła się długa kolejka. Nic dziwnego, bowiem kulinarny mistrz przygotował dla odwiedzających prawdziwą kulinarną ucztę, serwując łącznie 500 dań degustacyjnych. W menu znalazły się: – zupa krem z marchewki z imbirem […]
Zobacz więcejPo kilku dniach burzliwych obrad jury wyłoniło finalistów akcji „Mistrz Smaku”. Grażyna Wolszczak, Daria Widawska, Robert Sowa i Michel Moran spośród wszystkich nadesłanych historii wybrali te, które według nich były najbardziej wzruszające i zachwycające. Teraz to Wy możecie wskazać zwycięzcę, głosując na swoich faworytów. Głosowanie trwa od 8 do 24 listopada. W każdej z pięciu […]
Zobacz więcejZakończył się etap przyjmowania zgłoszeń do projektu „Mistrz Smaku”. W dniach 1-2.11.2017 r. odbyły się obrady komisji, która spośród nadesłanych zgłoszeń wybrała 25 wyjątkowych par. Teraz do akcji wkroczyli jurorzy: Grażyna Wolszczak, Daria Widawska, przewodniczący Robert Sowa i Michel Moran, którzy wybiorą 5 najlepszych par, po jednej z każdej kategorii. fot. Dzień Dobry TVN 8 […]
Zobacz więcejW niedzielę, 29 października, Robert poprowadził pokazy kulinarne w Galerii Askana w Gorzowie Wielkopolskim, w ramach których przygotował i wyserwował gościom centrum handlowego 300 porcji dań. Po zakończeniu live cookingu, Robert wraz z Krzysztofem Marciniakiem – szefem kuchni restauracji Dream Burger, wyłonił również zwycięzcę konkursu „Chef Askanowych Smaków”. To był dzień pełen kulinarnych wrażeń, któremu […]
Zobacz więcej