W poniedziałkowe przedpołudnie, 11 września, Robert Sowa wraz z Darią Widawską, Grażyną Wolszczak i Michelem Moran – jurorami akcji „MIstrz Smaku”, gościł w programie Dzień Dobry TVN. Jurorzy akcji „Mistrz Smaku” organizowanej przez TVN i Prymat opowiedzieli o ulubionych smakach z dzieciństwa, o swoich kulinarnych autorytetach oraz przybliżyli widzom założenia akcji i opowiedzieli o kategoriach, […]
Zobacz więcejW niedzielę, 10 września, kulinarny tir Roberta Sowy i Prymatu zaparkował w suwalskim Parku Konstytucji 3 Maja. Wszystko udało się znakomicie, każdy miał okazję skorzystać z wyjątkowych atrakcji i spróbować ponad 2000 porcji sałatek przygotowanych przez Roberta i jego kulinarny team. Obok naszej restauracji na kółkach w miasteczku Prymat nieustannie kręciło się koło fortuny, przy […]
Zobacz więcejNiby dopiero początek września, ale… coraz bliżej święta 🙂 W dniach 6-7 września br. kulinarny tir Roberta Sowy i Prymatu zaparkował w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie, aby przygotować degustację dla uczestników Trzecich Bożonarodzeniowych Targów Dostawców Carrefour. Na powyższym zdjęciu Robert Sowa ze swoim kulinarnym teamem i gościem specjalnym – Panem Radosławem Kasperowiczem, Prezesem Zarządu Prymat […]
Zobacz więcejNiedzielne popołudnie, 3 września, Robert wraz ze swoim teamem spędził na Stadionie Miejskim Legii Warszawa, gdzie odbył się Wielki Mecz 2017. Tym razem zmierzyły się ze sobą drużyny Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy i TVN. Gwiazdy spotkały się, aby wesprzeć Instytut ”Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Brawo wszyscy darczyńcy, brawo Prymat, brawo my! To był wspaniały mecz, […]
Zobacz więcejW sobotę, 2 września, kulinarny TIR Roberta Sowy i Prymatu zaparkował na Błoniach Nadwiślańskich w Grudziądzu. Była to ostatnia w tym sezonie impreza cyklu Lato #naMAXXXa. Jak zawsze prawie dwa tysiące porcji dań przygotowanych przez Roberta i jego team rozeszło się w szybkim tempie. Dużą popularnością cieszyło się również miasteczko i koło fortumoy Prymat, gdzie […]
Zobacz więcejW piątkowe popołudnie. 25 sierpnia, kulinarny TIR Prymatu z Robertem Sową na pokładzie zaparkował na Placu Staszica w Pile. Obecność ekipy kulinarnego mistrza była gwarancją smacznego i darmowego jedzenia przyrządzanego tego lata z grillowanych mięs, sałat marki Eisberg, produktów Smak oraz przypraw i sosów Prymat. Wszyscy uczestnicy pikniku towarzyszącego trasie koncertowej Lato #naMAXXXa organizowanej przez […]
Zobacz więcejW sobotę, 19 sierpnia, Robert Sowa zasiadał w jury Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na Św. Marcina”, który odbył się w Restauracji Przędzalnia Hotelu Fabryka Wełny. W konkursie zwyciężyła ekipa reprezentująca Restaurację Warszawską Hotelu Centrum Sosnowiec w składzie Bartłomiej Kornacki i Przemysław Gościniak. Panowie przygotowali „Podwędzany filet z gęsi ze smażonym foie gras, konfiturą z […]
Zobacz więcejNie samą pracą człowiek żyje… Czasami trzeba naładować akumulatory, dlatego służbowy wyjazd do Białegostoku Robert postanowił połączyć z chwilą przyjemności i relaksu. Długi weekend, a raczej jego część rozpoczął się od wizyty u zaprzyjaźnionego szefa kuchni Marcina Budynka w białostockim Bistro Dobra Zmiana, a po pysznym obiedzie przyszedł czas na napawanie się urokiem jezior i słońca w […]
Zobacz więcejW niedzielę, 13 sierpnia, kulinarny TIR Roberta Sowy i Prymatu zawitał w Pacanowie – miasteczku, znanym przede wszystkim za sprawą Koziołka Matołka. Kulinarne atrakcje towarzyszyły imprezie z cyklu „Rodzina to siła” organizowanej co roku w Europejskim Centrum Bajki im. Koziołka Matołka w Pacanowie. W ramach bezpłatnej degustacji Robert serwował pyszne i zdrowe sałatki z grillowanymi […]
Zobacz więcej