Sobota, 29 lipca – ponad tysiąc przejechanych kilometrów i trzy tysiące dań piknikowych przygotowanych dla mieszkańców i turystów odpoczywających w Mielnie podczas Święta Kolorów „Holi Festival”. Hasłem imprezy były „smaki świata”, a stadion sportowy przy ul. Mickiewicza stał się areną dla food trucków. Na takiej imprezie nie mogło zabraknąć kulinarnego tira Roberta Sowy i Prymatu. […]
Zobacz więcejOd kilkunastu lat zjeżdżamy Polskę wzdłuż i wszerz, uczestnicząc w przeróżnych imprezach plenerowych, ale na Międzynarodowych Zawodach Jeździeckich byliśmy po raz pierwszy. 22 lipca nasz kulinarny tir zaparkował w Jakubowicach, gdzie odbywały się zawody w skokach przez przeszkody Silesia Equestrian. Dla gości i kibiców przygotowaliśmy dania kuchni śródziemnomorskiej, a dla dżokejów lekkie sałatki. Chętnych na […]
Zobacz więcejW dniach 14-16 lipca w Warszawie na ursynowskiej „Kazurce” odbyły się Mistrzostwa Polski MTB XC 2017, które po 23 latach powróciły do stolicy. Nic zatem dziwnego, że Ursynów wrzał od emocji, a w całej Warszawie głośno było o czasach, trasach i rowerach 🙂 Ostatniego dnia mistrzostw, 16 lipca, imprezie towarzyszył kulinarny tir Roberta Sowy i […]
Zobacz więcejSobota – 15 lipca 2017 – kolejna impreza z udziałem Roberta Sowy. Tym razem kulinarny tir Prymatu zagościł na rodzinnej imprezie piknikowej „Urodziny Zdrowej Częstochowy”. Imprezie towarzyszyło mnóstwo kulinarnych atrakacji, m.in. degustacja dań przygotowanych przez Roberta Sowę. Można było także porozmawiać ze specjalistami o zdrowym odżywianiu i przyprawach, które koniecznie powinny znależć się w naszej […]
Zobacz więcejW sobotę, 8 lipca, Robert wraz ze swoim kulinarnym teamem gościł na Jarmarku Galicyjskim „Smaki Roztocza 2017” w Narolu. Kilkudniowej imprezie towarzyszyło mnóstwo atrakcji, m.in. IV Konkurs Kulinarny – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro, jarmark produktów regionalnych, spotkania z Kołami Gospodyń Wiejskich, koncert zespołu Brathanki i oczywiście nasze pokazy kulinarne połączone z degustacją. Na tak fajnej […]
Zobacz więcejW niedzielę, 2 lipca, Robert był gościem specjalnym uroczystego otwarcia Restauracji Ratuszowej w Mrągowie. Doradztwo, konsultacje i wsparcie doświadczonego szefa kuchni, to niezwykle ważne elementy na początku działalności. Trzymamy kciuki i życzymy sukcesów!
Zobacz więcejW sobotę, 1 lipca, Robert Sowa uczestniczył w pikniku zorganizowanym na terenie MTP w Poznaniu z okazji 20-lecia działalności Selgros Cash&Carry na polskim rynku. Z tej okazji Robert i jego kulinarny team wraz z partnerem imprezy – firmą Prymat, przygotował dla gości 3000 porcji dań. Tego dnia wyserwowaliśmy m.in.: wolno pieczone policzki wieprzowe z sosem […]
Zobacz więcejW 14 odcinku programu „Doradca Smaku extra”, emitowanego kilka razy dziennie na antenie TVN i TTV, Robert przygotował makaron z sosem pesto. Klasyczne pesto to zielony sos, który pochodzi z włoskiej Genui, a jego podstawowym składnikiem jest bazylia. Jednak nikt nie powiedział, że nie można go trochę zmodyfikować. Robert Sowa przygotował aromatyczne pesto z pieczonej […]
Zobacz więcejW pierwszy wakacyjny piątek, 30 czerwca, Robert Sowa wraz z kulinarnym tirem Prymatu uczestniczył w imprezie Lato # na MAXXXa w Szczecinku. Jak zawsze podczas imprez Radia RMF Maxxx z udziałem Roberta Sowy wszyscy chętni załapali się na prawdziwą kulinarno-muzyczną ucztę. Pomimo deszczowej i bardzo wietrznej pogody, dwa tysiące dań przygotowanych przez kulinarnego mistrza rozeszło […]
Zobacz więcej