WYDARZYŁO SIĘ…

Doradca Smaku express, odc. 13: Śniadaniowe jajko w koszulce z łososiem

Doradca Smaku express, odc. 13: Śniadaniowe jajko w koszulce z łososiem

Zastanawiacie się, jak przygotować idealne jajko w koszulce? W 13 odcinku programu „Doradca Smaku express” Robert zdradził sposób, który zawsze się sprawdza. W połączeniu z białym serem i wędzonym łososiem to danie smakuje naprawdę niesamowicie! Jeśli przygotujecie je swoim bliskim na śniadanie zachwytom nie będzie końca. Życzymy smacznego! Jajko w koszulce z łososiem można podawać […]

Zobacz więcej
Robert Sowa i kulinarny TIR na urodzinach Torunia

Robert Sowa i kulinarny TIR na urodzinach Torunia

Wakacyjna trasa Roberta Sowy i Prymatu trwa. Przemierzamy Polskę wzdłuż i wszerz, odwiedzając miejscowości, w których mieszkacie lub spędzacie urlopy. 24 czerwca byliśmy na Pikniku Rodzinnym „W kręgu żywiołów, czyli urodziny miasta Torunia”. Kulinarny tir Roberta Sowy i miasteczko Prymatu jak zawsze oblegały tłumy. Bardzo się cieszymy, że po raz kolejny mogliśmy poczęstować Was grillowymi pysznościami. 2000 […]

Zobacz więcej
Robert Sowa zadbał o podniebienia gości Gali Playboya

Robert Sowa zadbał o podniebienia gości Gali Playboya

19 czerwca w warszawskim Pałacu Zamoyskich odbyła się Gala Samochód Roku Playboya 2017, połączona z uroczystym i hucznym jubileuszem 25-lecia polskiej edycji magazynu Playboy. Podobnie, jak w kilku poprzednich latach, o oprawę kulinarną tego wyjątkowego wydarzenia, w którym uczestniczyło 1500 osób zadbał Robert Sowa wraz z teamem N31 restaurant&bar oraz zaprzyjaźnionymi szefami kuchni z całej […]

Zobacz więcej
Doradca Smaku express, odc. 12: Ceviche z łososia z awokado

Doradca Smaku express, odc. 12: Ceviche z łososia z awokado

W 12 odcinku programu „Doradca Smaku express” Robert Sowa przygotował idealną na letnie dni przystawkę pochodzącą z Ameryki południowej – ceviche, czyli orzeźwiającą sałatkę z marynowaną rybą morską z dodatkiem awokado, melona i granatu. Ceviche to bardzo oryginalna jak dla naszej strefy klimatycznej potrawa, która idealnie sprawdza się w roli przystawki. To rodzaj sałatki z […]

Zobacz więcej
Doradca Smaku express, odc. 11: Pancakes z wanilią

Doradca Smaku express, odc. 11: Pancakes z wanilią

Pancakes to prawdziwa uczta dla miłośników słodkości. W 11 odcinku programu Doradca Smaku express Robert Sowa zdradza, jak przygotować idealne ciasto na te amerykańskie naleśniki, które podbiły cały świat. Pancakes można przygotować na śniadanie lub na obiad – są pyszne, słodkie, a z truskawkami, na które właśnie trwa sezon smakują wyśmienicie. Pancakes zawsze najlepiej smakują […]

Zobacz więcej
Robert Sowa i kulinarny TIR w Rybniku

Robert Sowa i kulinarny TIR w Rybniku

Kolejna impreza Lato #naMAXXXa za nami… W sobotę, 17 czerwca, wraz z Prymatem i radiem RMF Maxxx bawiliśmy się w Rybniku. Na Stadionie Miejskim zaparkował kulinarny tir Roberta Sowy i Prymatu, na którym przygotowaliśmy prawie dwa tysiące dań grillowych przygotowanych na bazie sałat eisberg, dodatków Smak i doprawionych przyprawami Prymat. Pomimo deszczu i wiatru wszystkie […]

Zobacz więcej
Doradca Smaku express, odc. 10: spring rollsy z piersią kaczki

Doradca Smaku express, odc. 10: spring rollsy z piersią kaczki

W kolejnym 10 odcinku Doradcy smaku express, Robert Sowa pyszne sajgonki z kaczką, warzywami i owocami. Spring rollsy to znakomity pomysł na domową imprezę. Wyraziste i pełne wyjątkowych smaków – dla fanów azjatyckiego jedzenia. Przygotowana przez Roberta Sowę wariacja na temat sajgonek zachwyci niejednego miłośnika kuchni azjatyckiej. Spróbujcie koniecznie. Spring rollsy z piersią kaczki Składniki: […]

Zobacz więcej
Doradca Smaku express, odc. 9: quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Doradca Smaku express, odc. 9: quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Quiche to rodzaj aromatycznej, najczęściej wytrawnej tarty, która pochodzi z Francji. W oryginalnej wersji bazuje na słonym kruchym cieście, ale Robert Sowa postanowił zmienić tradycyjną recepturę i przygotował quiche z delikatnego ciasta filo. Szpinak, ser feta, suszone pomidory, oliwki i kapary to najlepsze śródziemnomorskie smaki, z których wybitny szef kuchni stworzył farsz do klasycznego, francuskiego […]

Zobacz więcej
Jubileusz 760-lecia Wodzisławia Śląskiego z Robertem Sową

Jubileusz 760-lecia Wodzisławia Śląskiego z Robertem Sową

11 czerwca Robert Sowa wraz z kulinarnym tirem Prymatu zagościł w Wodzisławiu Śląskim, gdzie w ramach imprezy „Dni Wodzisławia Śląskiego” połączonej z jubileuszem 760-lecia miasta, zorganizowano super imprezę. Niedziela była dniem wieńczącym 3-dniowe świętowanie, dlatego też przybyliśmy, aby serwować pyszne, zdrowe i pełne witamin sałatki przygotowane z mieszanek eisberg z kurczakiem oraz szczyptą aromatycznych przypraw […]

Zobacz więcej