W sobotę, 10 czerwca, kulinarny tir Roberta Sowy i Prymatu zaparkował na Kopie Cwila w Warszawie. Tym razem Robert Sowa zadbał o oprawę kulinarną imprezy urodzinowej nietypowego solenizanta. Swoje 40 urodziny świętowała bowiem warszawska dzielnica Ursynów. Podczas pikniku na „Dniach Ursynowa” gotowaliśmy z radiem Złote Przeboje. Po dniu pełnym nie tylko kulinarnych wrażeń, na scenie […]
Zobacz więcejOmlety kochamy za ich puszystość! Dają nam również wiele możliwości, bo przecież możemy je podać na słodko lub wytrawnie, z warzywami, kiełbasą, szynką, serem – z czym tak naprawdę chcemy. W ósmym odcinku Doradcy Smaku express, Robert pokaże Wam, jak przygotować pysznego omleta. Zatem do dzieła! Przygotowanie omletu nie zajmie nam wiele czasu. To sycąca […]
Zobacz więcejW kolejnym, siódmym odcinku Doradcy Smaku express, Robert Sowa przygotował prawdziwe śniadanie mistrzów – grzanki ze szpinakiem i półgęskiem. Półgęsek to wędlina z wędzonej w naturalnym dymie piersi gęsi. Dawniej serwowany na staropolskich dworach szlacheckich. Dziś pojawia się na naszych talerzach dość rzadko. Dajmy mu szansę i stwórzmy z niego coś pysznego! W końcu czasem […]
Zobacz więcejW niedzielę, 4 czerwca, kulinarny TIR Roberta Sowy zagościł w Oławie na corocznym festiwalu Piana Bosmana organizowanym na Wyspie Zwierzyniec nad Odrą. W Oławie przygotowano mnóstwo wodnych niespodzianek. Pokazy flyboard, skoki ze spadochronem, wyścig łodzi motorowych, skuterów wodnych i smoczych łodzi, to tylko niektóre z punktów programu. A jak powszechnie wiadomo, podczas wodnych atrakcji można […]
Zobacz więcejW sobotę, 3 czerwca w godzinach Robert poprowadził pokazy kulinarne połączone z degustacją dań podczas targów Pyszna Polska 2017 we wrocławskiej Hali Stulecia. Wraz ze swoim kulinarnym teamem Robert przygotował i wyserwował do degustacji 400 porcji dań. W menu znalazły się tego dnia: krem z marchewki z mlekiem kokosowym i kolendrą, polędwica z dorsza z […]
Zobacz więcejW piątek 2 czerwca kulinarny TIR Roberta Sowy i Prymatu zaparkował pod Szybem Prezydent w Chorzowie, gdzie w ramach Święta Miasta oraz trasy Lato #naMAXXXa organizowanej przez RMF Maxxx przygotowano mnóstwo kulinarnych i muzycznych atrakcji. W miasteczku Prymat na każdego czekała prawdziwa kulinarna przygoda, m.in. namiot z praktycznymi poradami grillowymi, koło fortuny i moc konkursów. To jednak nie […]
Zobacz więcejTakim śniadaniem warto rozpocząć dzień! Owsianka z truskawkami, bananami i borówkami w towarzystwie nasion chia to pełnowartościowe danie, które zapewni uczucie sytości na kilka godzin, a w dodatku jest naprawdę pyszne! Zobaczcie, jaki przepis na owsiankę ma dla Was Robert Sowa! Robert nie tylko zdradza swój przepis, ale także prezentuje kilka trików, które sprawią, że […]
Zobacz więcej29 maja w kolejnym odcinku programu „Doradca Smaku express” Robert przygotował jajka zapiekane w kokilkach z kozim serem. Spróbujcie koniecznie – są naprawdę pyszne. Zapiekane jajka smakują wyjątkowo w każdej postaci! Najczęściej zajadamy się nimi na śniadanie, ale możemy też przygotować je na przystawkę lub kolację. Robert zdradza kilka trików, dzięki którym zachwycicie rodzinę i […]
Zobacz więcej24 maja wyemitowany został kolejny odcinek „Doradcy Smaku express”. Tym razem Robert Sowa przygotował fritattę. Frittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami. Wspaniała krewna jajecznicy i omletu – zwykle podawana z warzywami. Robert wzbogacił […]
Zobacz więcej