WYDARZYŁO SIĘ…

Urodziny mojej restauracji!

Urodziny mojej restauracji!

14 października to dla mnie szczególny dzień, po wielu trudach, ciężkiej pracy i głowy pełnej pomysłów otworzyłem moją autorską restaurację! 14.10.2015 roku wystartowała N31 restaurant&bar by Robert Sowa. Mamy 5 lat! Jestem dumny z pracy mojej ekipy, szczęśliwy, dzięki gościom, którzy tak pięknie nas doceniają i dziękuję, za tyle ciepłych słów i opinii. Obiecuję, że […]

Zobacz więcej
Pyszne pożegnanie lata!

Pyszne pożegnanie lata!

Letni sezon pożegnałem na Podlasiu! Mój weekend pod tytułem „Wykopki” miał w menu następujace pozycje: ziemniaki z ogniska plus kawior, litewska słonina z czosnkiem, smażone sielawy z aioli i wątróbki z dorsza. Ostatni rejs kapitana Sowy to pływanie z szefem Marcinem Budynkiem w dolinie Rospudy. Oprócz wielu wrażeń do stolicy zabrałem także zapas pachnących grzybów. […]

Zobacz więcej
Otwarcie greckiej restauracji

Otwarcie greckiej restauracji

Najsłynniejszy Grek w Polsce Teo Vafidis wraz z synami otworzył swoją autorską restauracje w centrum Warszawy. Grand opening restauracji „Meze” to była prawdziwie grecka uczta smaków, muzyki i zabawy. Serwowano m.in musakę, sałatkę z fetą, a ouzo i metaxa zachęcały do tańczenia zorby. Gratuluję swojemu greckiemu przyjacielowi i trzymam kciuki za powodzenie.

Zobacz więcej
Taste of Canada

Taste of Canada

Na zaproszenie Jej Ekscelencji Leslie Scanlon Ambasador Kanady w Polsce razem z szefem kuchni Tomkiem mieliśmy przyjemność uczestniczyć w „Taste of Canada”. Kolacja degustacyjna przygotowana przez Szefów Zachodniego Wybrzeża była wielką ucztą smaków i wyjątkowym zaszczytem. W menu znalazł się m.in: homar i przegrzebki z wybrzeży Atlantyku, łosoś sockeye z Alaski, bizon z prerii z […]

Zobacz więcej
Konkurs kuchni włoskiej

Konkurs kuchni włoskiej

Jubileuszowa edycja konkursu szefa Giancarlo Russo „Arte Culinaria Italiana” odbyła się 22 wrzesnia w Hotelu ****Słoneczny Zdrój Medical SPA & Wellness, który został już po raz drugi współorganizatorem tego konkursu. Kolejny raz miałem przyjemność być jurorem i wraz z wieloma znajomymi szefami degustować oraz oceniać przygotowane zgodnie z regulaminem dania. Gratuluje wszystkim startującym. Pierwsze miejsce […]

Zobacz więcej
„Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach

„Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach

VII Konkurs Kulinarny pn. „Sąsiedzi przy stole” odbył się w niedzielę, 6 września 2020 r. z udziałem trzyosobowych drużyn kucharskich reprezentujących: Klasztor Pokamedulski w Wigrach, miasto Pogodne Suwałki” , Suwalską Spiżarnię z Ejszeryszek. Hasłem przewodnim tegorocznego konkursu, w którym z powodu pandemii zabrakło uczestników z zaprzyjaźnionych miast europejskich, była kuchnia kamedulska w związku z jubileuszem […]

Zobacz więcej
Uczta Mistrzów w Suwałkach

Uczta Mistrzów w Suwałkach

29 września odbyła się kolacja charytatywna dla Hani Poczobut, chorej na SMA, która jest podopieczną fundacji Siepomaga. W hotelu Loft1898 kolacje degustacyjną, przygotowali szefowie: Robert Sowa, Marcin, Budynek, Bogdan Mróz oraz Giancarlo Russo. Z dużym zapałem do pracy przyjechali również Szefowie z Podlasia, którzy chcieli bezinteresownie pomoc w organizacji kolacji. Dania wyserwowane przez znakomitych Szefów […]

Zobacz więcej
Gość spacjalny na Exotic Rage 2020

Gość spacjalny na Exotic Rage 2020

W Exotic Car Club Poland odbyła się impreza otwierająca Exotic Rage 2020. Wśród gości nie brakowało przedstawicieli kultury i biznesu. Wśród nich m.in Marcelina Zawadzka, Piotr Stramowski, Antek Królikowski, Robert Sowa i pasjonat motoryzacji przez duże M- Jerzy Dziewulski. Ceremonię otwarcia uświetnił występ zespołu rockowego „0% NORMY”. Specjalnie na after party restauracja N31 by Robert […]

Zobacz więcej
Warsztaty kulinarne „Smaki patriotyzmu”

Warsztaty kulinarne „Smaki patriotyzmu”

19 czerwca odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Smaki patriotyzmu”. Jako gość specjalny miałem przyjemność gotować z z 50 Paniami i było naprawdę pysznie. Podczas spotkania wspólnie przygotowaliśmy m.in placki ziemniaczane z otrębami, żurek z grzybami leśnymi, zalewajkę świętokrzyską, pstrąga smażonego z sosem z kiszonych ogórków. Projekt Smaki Patriotyzmu realizowany przez Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw […]

Zobacz więcej