W sobotę, 16 listopada, Robert Sowa poprowadził pokazy kulinarne połączone z degustacją 300 dań we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim, który tego dnia zmienił się w wyśmienitą restaurację. Kulinarna przygoda rozpoczęła się o godzinie 13.00, a wśród licznych atrakcji znalazły się m.in. pokazy kulinarne, kursy gotowania i niezapomniane degustacje… To było wyjątkowo smaczne popołudnie. Nie wierzycie? Mamy na to niezbite dowody 🙂
Zobacz więcejW piątek, 15 listopada, Robert Sowa zasiadał w jury komplementarnym oceniającym finalistów V edycji konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych "Zgotuj Sobie Sukces", organizowanego przez MAKRO Cash & Carry.
Zobacz więcejW poniedziałek, 28 października, w TVP 1 wyemitowano kolejny odcinek "Przepisu Dnia". Tym razem, prowadzący program Robert Sowa zaprezentował coś na słodko: keks czekoladowo-bananowy. Warto spróbować!
Zobacz więcejWe wtorek, 29 października, przed wieczornym wydaniem Wiadomości, Robert Sowa ponownie zaprezentował swój kulinarny kunszt w programie "Przepis dnia". Tym razem przygotował zapiekanego dorsza w kruszonce migdałowej.
Zobacz więcejW niedzielny wieczór, 20 października, w Restauracji Sowa & Przyjaciele gościliśmy Panią Palmę D’Onofrio – znanego i cenionego mistrza kulinarnego i sommeliera z Rzymu.
Zobacz więcejW czwartek 17 października br. w Restauracji Sowa & Przyjaciele w Warszawie odbyło się spotkanie handlowe „Gęsina nie tylko na świętego Marcina”. Konferencja poświęcona była tradycji spożywania gęsiny w Polsce. Spotkanie poprowadził Robert Sowa – znany kucharz i restaurator, który przygotował również gęsinę dostarczoną przez Cedrob.
Zobacz więcejW sobotę, 26 października, podczas Gali POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS by SELGROS 2013 poznaliśmy najlepszą restaurację i TOP CHEFa 2013. Z dumą informujemy, że Osobowością Kulinarną Roku 2013 został Robert Sowa, a jego Restauracja Sowa & Przyjaciele otrzymała wyróżnienie 3 widelców.
Zobacz więcejW poniedziałek, 14 października o godz. 19.25, na antenie TVP 1 wyemitowany został kolejny magazyn kulinarny "Przepis dnia". Gospodarz Robert Sowa przygotował tym razem pyszne żeberka. Mamy nadzieję, że Wam zasmakują 🙂
Zobacz więcejW piątek, 11 października, przed wieczornym wydaniem Wiadomości, Robert Sowa zaprezentował kolejny przepis dnia. Tym razem były to zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami. Zachęcamy do skosztowania 🙂
Zobacz więcej