WYDARZYŁO SIĘ…

Kulinarne szaleństwo w Pasażu Grunwaldzkim!

Kulinarne szaleństwo w Pasażu Grunwaldzkim!

W sobotę, 16 listopada, Robert Sowa poprowadził pokazy kulinarne połączone z degustacją 300 dań we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim, który tego dnia zmienił się w wyśmienitą restaurację. Kulinarna przygoda rozpoczęła się o godzinie 13.00, a wśród licznych atrakcji znalazły się m.in. pokazy kulinarne, kursy gotowania i niezapomniane degustacje… To było wyjątkowo smaczne popołudnie. Nie wierzycie? Mamy na to niezbite dowody 🙂

Zobacz więcej
Robert Sowa jurorem V edycji konkursu "Zgotuj sobie sukces"

Robert Sowa jurorem V edycji konkursu "Zgotuj sobie sukces"

W piątek, 15 listopada, Robert Sowa zasiadał w jury komplementarnym oceniającym finalistów V edycji konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych "Zgotuj Sobie Sukces", organizowanego przez MAKRO Cash & Carry.

Zobacz więcej
Przepis dnia, odc. 37 – keks czekoladowo-bananowy

Przepis dnia, odc. 37 – keks czekoladowo-bananowy

W poniedziałek, 28 października, w TVP 1 wyemitowano kolejny odcinek "Przepisu Dnia". Tym razem, prowadzący program Robert Sowa zaprezentował coś na słodko: keks czekoladowo-bananowy. Warto spróbować!

Zobacz więcej
Przepis dnia, odc. 38 – zapiekany dorsz w kruszonce migdałowej

Przepis dnia, odc. 38 – zapiekany dorsz w kruszonce migdałowej

We wtorek, 29 października, przed wieczornym wydaniem Wiadomości, Robert Sowa ponownie zaprezentował swój kulinarny kunszt w programie "Przepis dnia". Tym razem przygotował zapiekanego dorsza w kruszonce migdałowej.

Zobacz więcej
Palma D’Onofrio w Restaracji Sowa & Przyjaciele

Palma D’Onofrio w Restaracji Sowa & Przyjaciele

W niedzielny wieczór, 20 października, w Restauracji Sowa & Przyjaciele gościliśmy Panią Palmę D’Onofrio – znanego i cenionego mistrza kulinarnego i sommeliera z Rzymu.

Zobacz więcej
Gęsina nie tylko na Św. Marcina

Gęsina nie tylko na Św. Marcina

W czwartek 17 października br. w Restauracji Sowa & Przyjaciele w Warszawie odbyło się spotkanie handlowe „Gęsina nie tylko na świętego Marcina”. Konferencja poświęcona była tradycji spożywania gęsiny w Polsce. Spotkanie poprowadził Robert Sowa – znany kucharz i restaurator, który przygotował również gęsinę dostarczoną przez Cedrob.

Zobacz więcej
Robert Sowa OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2013!

Robert Sowa OSOBOWOŚCIĄ KULINARNĄ ROKU 2013!

W sobotę, 26 października, podczas Gali POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS by SELGROS 2013 poznaliśmy najlepszą restaurację i TOP CHEFa 2013. Z dumą informujemy, że Osobowością Kulinarną Roku 2013 został Robert Sowa, a jego Restauracja Sowa & Przyjaciele otrzymała wyróżnienie 3 widelców.

Zobacz więcej
Przepis dnia, odc. 27 – żeberka z cebulą i suszonymi owocami

Przepis dnia, odc. 27 – żeberka z cebulą i suszonymi owocami

W poniedziałek, 14 października o godz. 19.25, na antenie TVP 1 wyemitowany został kolejny magazyn kulinarny "Przepis dnia". Gospodarz Robert Sowa przygotował tym razem pyszne żeberka. Mamy nadzieję, że Wam zasmakują 🙂

Zobacz więcej
Przepis dnia, odc. 25 – zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

Przepis dnia, odc. 25 – zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

W piątek, 11 października, przed wieczornym wydaniem Wiadomości, Robert Sowa zaprezentował kolejny przepis dnia. Tym razem były to zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami. Zachęcamy do skosztowania 🙂

Zobacz więcej