W piątek, 29 marca 2013 roku, Robert Sowa był gościem Radia ESKA. Tematem audycji były oczywiście wielkanocne kulinaria. Robert opowiedział o daniach tradycyjnych, bez których nie wyobraża sobie świąt, o potrawach, których smaki pamięta z dzieciństwa oraz o daniach, które w tym roku przygotuje dla swoich bliskich.
Zobacz więcejW Wielką Sobotę, 30 marca, Robert Sowa zagościł w wieczornym wydaniu "Wiadomości" w TVP1. W krótkim reportażu opowiedział o aromatycznym, lekko słodkim mięsie z zająca, które można przygotować na wiele sposobów. I, co ważne mięso jest chude, delikatne i wręcz rozpływa się w ustach…
Zobacz więcejW czwartkowy poranek, 21 marca, Robert Sowa ponownie gotował w kąciku kulinarnym "Pytania na śniadanie”. Tym razem przygotował białą kiełbasę i żurek wielkanocny – dania, które, mamy nadzieję, zagoszczą w te święta na Waszych stołach.
Zobacz więcejW czwartek, 21 marca 2013, odbyła się kolejna emocjonująca bitwa o miano kucharza z talentem podczas jubileuszowej V edycji Konkursu Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy!
Zobacz więcejW Wielki Piątek, 29 marca 2013, Robert Sowa był gościem Radia RMF FM. Tematem rozmowy były dania wielkanocne, którymi mistrz kulinarny podejmie rodzinę i znajomych podczas tegorocznych świąt.
Zobacz więcejW poniedziałek, 25 marca, Robert Sowa był gospodarzem kącika kulinarnego w „Pytaniu na śniadanie” (TVP2). Tym razem przygotował dwa pyszne makarony. Dla tych, którzy mają ochotę spróbować, prezentujemy przepisy.
Zobacz więcejW niedzielę, 24 marca, telewizyjna Dwójka wyemitowała trzeci odcinek reality show "Życie od kuchni" prowadzonego przez Małgorzatę Ohme, z Robertem Sową pełniącym rolę gospodarza magicznej kuchni.
Zobacz więcejW niedzielę, 17 marca, na antenie telewizyjnej Dwójki wyemitowany został drugi odcinek reality show "Życie od kuchni" prowadzonego przez Małgorzatę Ohme, z Robertem Sową w roli gospodarza magicznej kuchni.
Zobacz więcejW czwartek, 28 marca 2013, w „Dzień Dobry TVN” wyemitowany został reportaż "Struś po polsku". Robert Sowa opowiadał w nim o zaletach smakowych i zdrowotnych mięsa strusiego, a Przemysław Klima – zastępca szefa kuchni Restauracji Sowa & Przyjaciele, przygotował strusia sous-vide z sosem perigueux, chrupiącymi listkami buraczków i dwoma rodzajami purée (marchewkowo-lawendowym z serem Bursztyn oraz pietruszkowym).
Zobacz więcej