17 i 18 października zainaugurowaliśmy kolejną edycję warsztatów "Przygotowanie do kariery”, realizowanych przez Roberta Sowę i markę Prymat GastroLine w szkołach kształcących przyszłych kucharzy. Odwiedziliśmy Małopolską Szkołę Gościnności w Myślenicach i Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku.
Kolejnych 10 szkół jeszcze przed nami :)
W tym roku szkolnym wraz z uczniami przygotowujemy: hiszpańską zupę z chorizo, oliwkami i kolendrą, danie główne: pierś kaczki z jabłkami i rodzynkami oraz deser - przepyszny kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami.
Naszym celem jest przekazywanie przyszłym kucharzom wiedzy na temat gotowania i inspirowania ich do poszukiwania własnych smaków. Podczas warsztatów uczniowie poznają techniki stosowane przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, uczą się umiejętnie wykorzystywać przyprawy i podkreślać nimi smak potraw.
W każdej z odwiedzanych szkół wyłaniamy również finalistę autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2019".
Zapraszamy do galerii zdjęć.