27 i 29 listopada zorganizowaliśmy kolejne warsztaty w ramach projektu "Przygotowanie do kariery”, realizowanego przez Roberta i markę Prymat GastroLine w szkołach kształcących przyszłych kucharzy. Tym razem odwiedziliśmy Zespół Szkół Zawodowych im. Marii Skłodowskiej-Curie w Pustkowie Osiedlu oraz Zespół Szkół Zawodowych im. św. Jadwigi Królowej w Bieczu.
W każdej z odwiedzonych szkół wybraliśmy kolejnych finalistów autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2019".
W tym roku szkolnym wraz z uczniami przygotowujemy: hiszpańską zupę z chorizo, oliwkami i kolendrą, danie główne: pierś kaczki z jabłkami i rodzynkami oraz deser - przepyszny kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami.
Naszym celem jest przekazywanie przyszłym kucharzom wiedzy na temat gotowania i inspirowania ich do poszukiwania własnych smaków. Podczas warsztatów uczniowie poznają techniki stosowane przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, uczą się umiejętnie wykorzystywać przyprawy i podkreślać nimi smak potraw.