14 stycznia 2016 Robert Sowa uczestniczył w Forum Branży Eventowej organizowanym w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Robert uczestniczył w charakterze eksperta w panelu, podczas którego dyskutowano, czy catering to wyzwanie dla event menedżera. Wraz z Robertem Sową w dyskusji uczestniczyli: Ewa Paciorek (Dyrektor Sprzedaży Cateringu Batida), Artur Zymerman (prezes Grupy Belvedere), Michał Kozak (Dyrektor Generalny MCC) i Arkadiusz Duranc (założyciel Catering Group). Było to bardzo ciekawe spotkanie z przedstawicielami branży i inspirująca rozmowa na temat postrzegania cateringu i kulinariów podczas organizowanych eventów.
W trakcie panelu poruszano m.in. poniższe wątki:
- czy catering jest kluczowym elementem organizacji eventów?
- jakie są stosowane praktyki w organizacji cateringu?
- jakie nowatorskie pomysły mogą przynieść pozytywny skutek w organizacji cateringu?
- jakie są najczęściej popełniane błędy przez organizatora eventu dotyczące cateringu
- czy warto narazić się na straty wizerunkowe kosztem zysków finansowych w cateringowych przetargach.