To były dwa niezwykle dni w moim rodzinnym Krakowie
Bocuse d'Or Poland to konkurs dla najlepszych kucharzy, a ten który wygra będzie ścigał się z najlepszymi w Europie.
30 lat temu byłem również jurorem w Bocuse d'Or w Lionie jako pierwszy polski szef kuchni. Pracując w Krakowie z najlepszymi zagranicznymi, gwiazdkowymi szefami, czułem ponownie dumę i zaszczyt Wygrał Kamil i bardzo mu kibicuje, jedzie ścigać się do Trondheim, a potem mam nadzieję do Lionu
Drugi dzień to pierwsza polska edycja międzynarodowego konkursu Trophee Mille Polska gdzie byłem przewodniczącym jury- kolejny zaszczyt. U boku pomysłodawcy Philippe Mille i innych znakomitych szefów byliśmy pod wrażeniem zdolności startujących młodych kucharzy. Wygrali uczniowie z Krakowa ze szkoły nr 1 z Nowej Huty (której jestem absolwentem!) i to oni pojadą walczyć do Francji
Dziękuje za ten piękny czas wszystkim Chefom oraz przede wszystkim organizatorom tych najważniejszych konkursów, brawa za organizacje