‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Czwartek pod znakiem foie gras

 

Masse od 160 lat specjalizuje się we foie gras i jest liderem na rynku francuskim.  Pokaz obejmujący prezentację produktów i przygotowanie dań z foie gras prowadził Simon Lesimple. W menu znalazły się ciekawe dania: lizak z foie gras z czekoladą, cukierki z foie gras  i bekonu, eskalopki foie gras podane z gruszką duszoną w czerwonym winie i przyprawach korzennych oraz pierś z kaczki z foie gras i smardzami w kremowym sosie.

Oprócz Roberta Sowy, w prezentacji, połączonej z degustacją win, brało udział kilku znanych szefów kuchni, m.in. Konrad Birek (Studio Kulinarne Roberta Sowy), Paweł Oszczyk (La Regina), Jacek Grochowina (Amber Room) i Andrzej Rodak (hotele Syrena – Polonia Palace, MDM, Metropol). W spotkaniu uczestniczył także zastępca redaktora naczelnego miesięcznika „Kuchnia” Łukasz Klesyk oraz współpracujący z tym magazynem felietonista Tadeusz Pióro.