W niedzielę, 9 listopada, Robert Sowa gościł na III Festiwalu Dyni w DELI Parku w Rosnówku, podczas którego przygotował i wyserwował 300 porcji dań. Jak łatwo się domyślić w menu królowała dynia, która została przyrządzona w trzech odsłonach: zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym i kolendrą; pieczony dorsz marynowany w salsie mango/ jalapeno podany na orientalnym kremie z dyni i chili oraz udźce z kurczaka marynowane w przyprawach korzennych z duszonym chutneyem z dyni i żurawiny.
Oprócz kulinarnego szaleństwa organizatorzy przygotowali również mnóstwo innych atrakcji, m.in. dyniowe miasteczko, labirynt strachu, konkursy pchania wielkiej dyni i budowania dynio-tworów, a także zbieranie, krojenie i wspólne gotowanie zupy dyniowej. Można też było pomóc oddając najcenniejszy dar życia, czyli krew.
To było prawdziwe dyniowe szaleństwo :)