‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Finał Konkursu "Kulinarny Talent 2010" rozstrzygnięty! Poznajmy 12 finalistów!

 

 

 
Oto oni:  
• Tomasz Jeziorek - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie; NAUCZYCIEL: BOGUMIŁA PODGóRSKA
• Arkadiusz Wilamowski - Restauracja Gęsi Puch w Łodzi; SZEF REKOMENDUJĄCY: MARIUSZ JASKóLSKI
• Grzegorz Bucki - Hotel Unicus w Krakowie; SZEF REKOMENDUJĄCY: RAFAŁ TARGOSZ
• Grzegorz Sawicki - Hotel Delta Inn w Dzierżoniowie; SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH SKWAREK
• Kamil Wierzbowski - Restauracja KIKU w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: KIM JONG MAN
• Hanna Strusińska - Restauracja TANGO w Płocku; SZEF REKOMENDUJĄCY: CECYLIA POCIEJ
• Konrad Guza - Hotel Środmiejski w Zielonej Górze; SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ BOBROWSKI
• Maciej Siąkowski - Restauracja Revelo z Łodzi; SZEF REKOMENDUJĄCY: DARIUSZ KUŹNIAK
• Mariusz Banaśkiewicz - Restauracja Oberża pod Czerwonym Wieprzem; SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH PASIKOWSKI
• Rafał Woźniak - Restauracja Jan- Art  Dom z Bełchatowa; SZEF REKOMENDUJĄCY: PRZEMYSŁAW WIELOCH
• Piotr  Szulc - Hotel Mercure Grand w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: RENAN MINOCHE
• Daniel Makulski –Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ RAK

 

SPONSORZY GŁóWNI:

NORWESKILOSOS.JPG

hortex.jpg

Lazur.jpg
 

 

PARTNERZY MEDIALNI:

 Polsatlogo.jpgSukces.jpgJEDYNKAPolskieRadio.jpg

Gentleman.jpgPoradnikrestauratora.jpg

Gala.gifNewsgastro.jpg

TVBiznes.jpgSuperstacja.jpgTVPInfo.jpg

PrzegladGastronomiczny.jpgWzdrowymstylu.jpg

 

24 marca o  godz. 17.00 odbędzie się spotkanie z uczestnikami na odprawie w Klubie Galop/Trylogia w Zielonce. Uczestniczą: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Katarzyna Michalak, Konrad Birek, Przedstawiciele Sponsorów, Fundacji KSK i MT Targi. Po odprawie, o godzinie 19.00 zapraszamy na wspólną, uroczystą kolację.

trylogia.jpg

Uczestnicy Konkursu zamieszkają w Hotelu „Trylogia” w Zielonce:
05-220 Zielonka, ul. Poniatowskiego 46 A
Tel. Biuro: 022/ 799 72 19       
Tel. Sala Rycerska: 022/ 799 72 10           
Fax. 022 786 49 61
e-mail: biuro@klubgalop.pl

Uczestnicy zamieszkają w pokojach dwuosobowych. Prosimy o potwierdzenie chęci skorzystania z noclegów do dnia 15 marca 2010, na adres e-mail: kma.michalak@gmail.com 

HalaMTTargi.jpg

25 marca 2010  o godz. 10.00 w Hali Targowej MT Targi rozpocznie się Konkurs „Kulinarny Talent 2010”, który poprowadzą Joanna Jabłczyńska i Robert Sowa.

JJablczynska.jpgRobert.JPG

 

Uczestników oceniać będzie Jury techniczne w składzie:

teov.jpgTeo Vafidis

 

 

 

 

wojciechamaro.jpgWojciech Modest Amaro

 

 

 

GrzesLapanowski.jpgGrzegorz  Łapanowski

 

 

 

 

jozek.jpgJózek Seleetso

 

 

 

 

 

Jury degustacyjne obradować będzie w składzie:
Maciej Nowak – Przewodniczący Jury
Ewa Wachowicz
Mariusz Pujszo
Przewodniczący Norweskiej Rady ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza

 

logoKSK.jpgjerzypasikowski.jpgNadzór nad Jury technicznym i degustacyjnym sprawował będzie Jerzy Pasikowski. 

 

 

 

 

Uroczyste ogłoszenie zwycięzcy Konkursu „Kulinarny Talent 2010” oraz wręczenie statuetek i dyplomów nastąpi w dniu 25 marca po zakończeniu Konkursu.

Laureaci i uczestnicy konkursu otrzymają cenne nagrody:

• Komplety ekskluzywnych naczyń do gotowania marki WELMAX

 Welmax.jpg

• Telewizory LCD 22” ufundowane przez PRYMAT

telewizor.jpg

• Roboty planetarne kMix i blendery marki Kenwood

Kenwoodkmix.jpg

Kenwood.jpg

• Laptopy ufundowane przez Hortex

Laptop.jpg

• Expresy do kawy marki Nespresso

Nespresso.jpg
• Kosze upominkowe wódki Khortytsa
• Kosze upominkowe od Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR
• Zestawy kosmetyków marki Dermika
• Zestaw noży kucharskich ufundowany przez InterEuropol

Podczas Konkursu odbędą się pokazy kulinarne i degustacje:
-  Spółdzielnia Mleczarska Lazur - degustacja serów marki Lazur
-  Hortex - degustacja potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców
-  Wilbo - pokaz sushi
-  Wilbo i  InterEuropol - degustacja śledzi i pieczywa  pt. Fantazje śledziowe.
 - Prezentacja napoju energetycznego Run Cool + wiele niespodzianek
-  Nespresso - degustacja kawy
-  Ukraińska wódka Khortytsa - (ew. pokaz barmański) połączony z degustacją  drinków.
-  Degustacja i prezentacja drinka smoothie (truskawki i ananas Hortex zmiksowane w mikserze smoothie marki Kenwood)

smoothiepro.jpg

Wszyscy uczestnicy i oba Jury wystąpią w autorskich strojach konkursowych zaprojektowanych i przygotowanych przez firmę TEDMAR.