Oto oni:
• Tomasz Jeziorek - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie; NAUCZYCIEL: BOGUMIŁA PODGóRSKA
• Arkadiusz Wilamowski - Restauracja Gęsi Puch w Łodzi; SZEF REKOMENDUJĄCY: MARIUSZ JASKóLSKI
• Grzegorz Bucki - Hotel Unicus w Krakowie; SZEF REKOMENDUJĄCY: RAFAŁ TARGOSZ
• Grzegorz Sawicki - Hotel Delta Inn w Dzierżoniowie; SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH SKWAREK
• Kamil Wierzbowski - Restauracja KIKU w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: KIM JONG MAN
• Hanna Strusińska - Restauracja TANGO w Płocku; SZEF REKOMENDUJĄCY: CECYLIA POCIEJ
• Konrad Guza - Hotel Środmiejski w Zielonej Górze; SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ BOBROWSKI
• Maciej Siąkowski - Restauracja Revelo z Łodzi; SZEF REKOMENDUJĄCY: DARIUSZ KUŹNIAK
• Mariusz Banaśkiewicz - Restauracja Oberża pod Czerwonym Wieprzem; SZEF REKOMENDUJĄCY: WOJCIECH PASIKOWSKI
• Rafał Woźniak - Restauracja Jan- Art Dom z Bełchatowa; SZEF REKOMENDUJĄCY: PRZEMYSŁAW WIELOCH
• Piotr Szulc - Hotel Mercure Grand w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: RENAN MINOCHE
• Daniel Makulski –Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie; SZEF REKOMENDUJĄCY: PAWEŁ RAK
SPONSORZY GŁóWNI:
PARTNERZY MEDIALNI:
24 marca o godz. 17.00 odbędzie się spotkanie z uczestnikami na odprawie w Klubie Galop/Trylogia w Zielonce. Uczestniczą: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Katarzyna Michalak, Konrad Birek, Przedstawiciele Sponsorów, Fundacji KSK i MT Targi. Po odprawie, o godzinie 19.00 zapraszamy na wspólną, uroczystą kolację.
Uczestnicy Konkursu zamieszkają w Hotelu „Trylogia” w Zielonce:
05-220 Zielonka, ul. Poniatowskiego 46 A
Tel. Biuro: 022/ 799 72 19
Tel. Sala Rycerska: 022/ 799 72 10
Fax. 022 786 49 61
e-mail: biuro@klubgalop.pl
Uczestnicy zamieszkają w pokojach dwuosobowych. Prosimy o potwierdzenie chęci skorzystania z noclegów do dnia 15 marca 2010, na adres e-mail: kma.michalak@gmail.com
25 marca 2010 o godz. 10.00 w Hali Targowej MT Targi rozpocznie się Konkurs „Kulinarny Talent 2010”, który poprowadzą Joanna Jabłczyńska i Robert Sowa.
Uczestników oceniać będzie Jury techniczne w składzie:
Teo Vafidis
Wojciech Modest Amaro
Grzegorz Łapanowski
Józek Seleetso
Jury degustacyjne obradować będzie w składzie:
Maciej Nowak – Przewodniczący Jury
Ewa Wachowicz
Mariusz Pujszo
Przewodniczący Norweskiej Rady ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza
Nadzór nad Jury technicznym i degustacyjnym sprawował będzie Jerzy Pasikowski.
Uroczyste ogłoszenie zwycięzcy Konkursu „Kulinarny Talent 2010” oraz wręczenie statuetek i dyplomów nastąpi w dniu 25 marca po zakończeniu Konkursu.
Laureaci i uczestnicy konkursu otrzymają cenne nagrody:
• Komplety ekskluzywnych naczyń do gotowania marki WELMAX
• Telewizory LCD 22” ufundowane przez PRYMAT
• Roboty planetarne kMix i blendery marki Kenwood
• Laptopy ufundowane przez Hortex
• Expresy do kawy marki Nespresso
• Kosze upominkowe wódki Khortytsa
• Kosze upominkowe od Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR
• Zestawy kosmetyków marki Dermika
• Zestaw noży kucharskich ufundowany przez InterEuropol
Podczas Konkursu odbędą się pokazy kulinarne i degustacje:
- Spółdzielnia Mleczarska Lazur - degustacja serów marki Lazur
- Hortex - degustacja potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców
- Wilbo - pokaz sushi
- Wilbo i InterEuropol - degustacja śledzi i pieczywa pt. Fantazje śledziowe.
- Prezentacja napoju energetycznego Run Cool + wiele niespodzianek
- Nespresso - degustacja kawy
- Ukraińska wódka Khortytsa - (ew. pokaz barmański) połączony z degustacją drinków.
- Degustacja i prezentacja drinka smoothie (truskawki i ananas Hortex zmiksowane w mikserze smoothie marki Kenwood)
Wszyscy uczestnicy i oba Jury wystąpią w autorskich strojach konkursowych zaprojektowanych i przygotowanych przez firmę TEDMAR.