‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Kolacja dla przyjaciół i miłośników kuchni Roberta Sowy

Podczas kolacji goście podziwiali wnętrza nowej restauracji i delektowali sie specjałami przygotowanymi przez Mistrza Sowę. Zaproszonych gości przywitała Katarzyna Michalak - PR manager hotelu, a Robert Sowa, szef kuchni barwnie opowiedział o tym, co przygotował na ten wieczór. Goście kieliszkiem wspaniałego, greckiego wina Teo Vafidisa, wznieśli toast z okazji powitania lata oraz za pomyślność nowej hotelowej restauracji.

W gronie szacownych gości znaleźli się: Małgorzata Teodorska, Mariusz Pujszo, Artur Orzech, Monika Jarosińska, Sambor Czarnota, Piotr Tymochowicz, Rafał Olbrychski, Zbyszek Urbański, Andrzej Tomanek i Teo Vafidis.

Menu skomponowane przez Mistrza Sowę:
- Tatar z łososia i tuńczyka norweskiego podany z sałatką ze świeżych kiełków i marynowanym imbirem
- Aromatyczna zupa ze świeżych kurek z pieczonym sandaczem mazurskim iwą truflową
- Sorbet bazyliowy z konfiturą z suszonych pomidorów
- Duszona jagnięcina po marokańsku podana z zapiekanymi zielonymi i białymi szparagami w parmezanie
- Creme Brulee
 
Goście kolacji otrzymali wspaniałe prezenty: najnowszą książkę Roberta Sowy” W poszukiwaniu smaku doskonałego” oraz kosmetyki firmy DERMIKA.