20 i 22 listopada odwiedziliśmy kolejne dwie szkoły w ramach projektu warsztatów "Przygotowanie do kariery” realizowanych przez Roberta Sowę i markę Prymat GastroLine w szkołach kształcących przyszłych kucharzy. Tym razem gotowaliśmy z młodzieżą z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu oraz w Zespole Szkół nr 2 im. Aleksandra Świętochowskiego w Łukowie.
W tegorocznej edycji wraz z uczniami przygotowujemy: hiszpańską zupę z chorizo, oliwkami i kolendrą, danie główne: pierś kaczki z jabłkami i rodzynkami oraz deser - przepyszny kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami.
Naszym celem jest przekazywanie przyszłym kucharzom wiedzy na temat gotowania i inspirowania ich do poszukiwania własnych smaków. Podczas warsztatów uczniowie poznają techniki stosowane przez najlepszych Szefów Kuchni w Polsce, uczą się umiejętnie wykorzystywać przyprawy i podkreślać nimi smak potraw.
W każdej z odwiedzanych szkół wyłaniamy również finalistę autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2019".
Zapraszamy do galerii zdjęć.