‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Konkurs L’Art de la cuisine Martell 2011 rozstrzygnięty!

 

Na najwyższym stopniu podium stanęli reprezentanci Restauracji "Jan" z Bełchatowa - Przemysław Wieloch i Piotr Krogulec, drugie miejsce przypadło Arkadiuszowi Wilamowskiemu i Robertowi Głydzie, natomiast trzecie miejsce zajęli kucharze z Bydgoszczy - Adamowi Kowalewskiemu i Tomaszowi Kazimierskiemu.
Dodatkową nagrodę przyznaną przez jury degustacyjne otrzymała drużyna reprezentująca Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie – Warszawa w składzie: Tomasz Szczypiński i Maciej Prot.

 

Zwycięzcy konkursu fot. Rafał Stanowski/ Good News PR

Oto pełna lista uczestników tegorocznej edycji "l’Art de la cuisine Martell”:
1. Unity Line” Polonia”/ Szczecin - Kamil Wójciak, Łukasz Wojtkiewicz
2. Hotel Sheraton/ Warszawa - Kamil Jabłoński, Mateusz Małecki
3. Studio Kulinarne Roberta Sowy/ Warszawa - Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak
4. Hotel „Bryza”/ Jurata - Grzegorz Konkol, Robert Dąbrowski
5. Royal Starman Bristol/ Warszawa - Mariusz Banaśkiewicz, Michał Pytka
6. Hotel HP Park/ Olsztyn - Bartosz Juszko, Wojciech Trunkiewicz
7. Artom/ Bydgoszcz - Adam Kowalewski, Tomasz Kazimierski
8. Hotel Akademia/ Wrocław - Maciej Korsan, Jassin Aithaddou
9. Belvedere-Cafe Łazienki Królewskie/ Warszawa - Tomasz Szczypiński, Maciej Prot
10. Restauracja Ancora/ Kraków - Mateusz Turaj, Łukasz Cichy
11. Restauracja Plater/ Warszawa - Paweł Kalbarczyk, Tomasz Kłopotowski
12. Hotel Atrium/ Warszawa - Sebastian Kornacki, Marcin Andryszczyk
13. Hotel Kazimierz****/ Kazimierz Dolny - Kamil Raczyński, Marek Flisiński
14. Dudkiewicz - Dutkiewicz S.C. Łódź/ Restauracja „Revello” - Łukasz Czapiewski, Maciej Siąkowski
15. "Art-Dom" Sp.j./ Restauracja "Jan" Bełchatów - Przemysław Wiloch, Piotr Krogulec
16. Zamek „Dubiecko”/ Dubiecko - Krzysztof Bobola, Maciej Undziakiewicz

UCZESTNICY KONKURSU OCENIANI BYLI PRZEZ JURY W SKŁADZIE:

Jury koneserów
1. Olga Alekseeva  - Rosja
2. Daniela Verga Mantovani  - Włochy              
3. Laura de Giambruno -Urugwaj
4. Janusz Niesyto – Polska      
5. Andrzej Szumowski – Wyborowa – Polska
6. Jean-Jacques Regnault  - Francja
7. Tomasz Kozłowicz  – Polska
8. Sambor Czarnota – Polska

Jury degustacyjne
Josef Seeletso – Botswana
Teo Vafidis – Grecja
Christophe Pieńkowski – Francja

Przewodniczący: Jerzy Pasikowski
Sekretarz: Jarosław Walczyk

Jury Techniczne:
Adam Chrząstowski – Polska
Grzegorz Labuda – Polska
Paweł Oszczyk – Polska
Marcin Budynek - Polska
Rafał Targosz – Polska

Reprezentujący Studio Kulinarne Roberta Sowy - Robert Wojnarowski i Sebastian Jakimiak nie zdobyli niestety miejsca na podium, ale wszystko przed nimi... Obiecujemy, że następnym razem postaramy się mniej angażować ich w aktywności zawodowe, żeby mieli więcej czasu na przygotowania :)