W piątek, 10 listopada, Robert zasiadał w jury konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów, który odbył się w Haston City Hotel we Wrocławiu.
Uczestnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich, sprawnościowa, polegała na przygotowaniu sosu drobiowego na białym winie ze śmietanką w formie glace z użyciem szalotki, masła, śmietany, fondu drobiowego marki Chef, białego wina chardonnay oraz soli i świeżo mielonego pieprzu.
Druga konkurencja była pojedynkiem na smaki. Zawodnicy musieli się wykazać pomysłem na połączenie, w ramach przystawki, fileta z sandacza, boczku wędzonego, szczypiorku i dowolnego produktu marki Chef, a także przygotować danie główne, w którym składnikami obowiązkowymi były filet ze strusia, langustynki, brandy i dowolny produkt CHEF.
W ocenie Jury najlepsi okazali się: Maciej Małecki i Marcin Nowak z Brasserie Warszawska.
II miejsce zdobyli: Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki z Restauracji Warszawska w Sosnowcu, a na miejscu III uplasowali się: Sebastian Kornacki i Paweł Jagiełło reprezentujący Airport Hotel Okęcie.