W weekend, 7-8 listopada 2015, Robert Sowa ze swoim kulinarnym teamem odwiedził Carrefour Borek Wrocław. I musimy przyznać, że to była prawdziwa "Prymatowo-Robertowa" inwazja. Zresztą zobaczcie sami, co się działo :)
W ciągu dwóch dni, w ramach pokazów kulinarnych Robert wraz z ekipą przygotował łącznie 800 porcji dań degustacyjnych, m.in.:
- krem z dyni z imbirem, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą podany z sałatką z krewetek i pomidorów;
- zapiekaną polędwicę z dorsza z sosem z ogórków kiszonych;
- udźce z kurczaka z jabłkami;
- pikantne polędwiczki z indyka podane na ragoût z soczewicy i pomidorów;
- udźce z kurczaka z morelami i żurawiną; marynowane w tymianku eskalopki z indyka z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- filety z łososia marynowane w czosnku i rozmarynie podane z bobem duszonym w śmietanie i białym winie.
Przygotowywane potrawy zawdzięczały swój niepowtarzalny smak przede wszystkim trzem czynnikom: świeżym produktom, z których je przygotowano, kunsztowi kulinarnemu Roberta Sowy, który skomponował menu oraz naturalnym przyprawom Prymat, którymi wzbogacono smak wszystkich serwowanych potraw.