Tym razem dopisała piękna pogoda i w wakacyjnym miasteczku „Lata z Radiem” pojawiły się prawdziwe tłumy. Najbardziej obleganym miejscem był, jak zawsze, kulinarny TIR. Ekipa Roberta Sowy wyserwowała turystom i mieszkańcom Krynicy Morskiej tysiące dań przygotowanych na bazie kurczaka Konspolu z dodatkiem aromatycznych przypraw firmy Prymat i warzyw Poltino.
Najmłodszych zabawiały fruktaki z Centrum Uśmiechu, a dla starszej publiczności przygotowano muzyczną ucztę w wykonaniu Papa D, Stachursky’ego i KOMBII. Imprezę poprowadzili dziennikarze znani z anteny Radiowej Jedynki – Roman Czejarek i Bogdan Sawicki.
Oprócz atrakcji dla dzieci i prawdziwej kulinarno-muzycznej uczty, organizatorzy zadbali również o aspekty zdrowotne i bezpieczeństwo na drogach. Ministerstwo Zdrowia umożliwiło paniom przeprowadzenie bezpłatnych badań mammograficznych, a Krajowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego we współpracy z Ministerstwem Infrastruktury propagowała zasady bezpiecznego poruszania się po drogach i namawiała, aby podczas jazdy po prostu „włączać myślenie”.
Podczas imprezy działało terenowe studio Polskiego Radia, prowadzone przez dziennikarkę Radiowej Jedynki – Sławę Bieńczycką. Warto było również odwiedzić stoisko Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które promowało program „Poznaj Dobrą Żywność".
Dla miłośników kulinariów i pysznej kawy przygotowano stoiska firm: Prymat, Smak, Kucharek, Lazur, Poltino i Café PRIMA. Przez ponad siedem godzin, plenerowe miasteczko „Lata z Radiem” w Krynicy Morskiej tętniło życiem, a w powietrzu oprócz dźwięków dobrej polskiej muzyki, unosiły się również zapachy dań Roberta Sowy.
To była kolejna super impreza na trasie „Lata z Radiem”!