‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O damskim i męskim gotowaniu w Radiu KOLOR

 

Zdaniem Roberta mężczyzna w kuchni to rzadkość. Męskie gotowanie - tak, ale od święta. Z reguły, aby zaimponować kobietom, albo mile zaskoczyć zaproszonych gości, żeby podziwiali i chwalili... A na co dzień, to obowiązek wpisany w plan dnia kobiet.

Dlaczego więc tak mało pań pieści stanowiska szefów kuchni? Być może dlatego, że jest to ciężka praca, również fizyczna. Robert przyznał jednak, że kobiety są bardziej cierpliwe, wkładają dużo serca w dekorowanie dań i zwracają uwagę na szczegóły, czego nie mają w zwyczaju mężczyźni. Reasumując, najlepsze w kuchni mogą okazać się duety damsko-męskie, wówczas każdy będzie mógł wnieść coś od siebie i robić to, co lubi :)