‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O kuchni bio w Radiu Plus

 

Zdaniem Roberta Polacy przywiązują coraz większą wagę do jakości spożywanych produktów, dlatego żywność ekologiczna cieszy się dużym powodzeniem i rosnącym zainteresowaniem.

Cieszy również fakt, że bio-produkty są obecnie łatwiej dostępne. Na osiedlach pojawiają się małe sklepiki, w dużych sklepach stanowiska, a na bazarkach i targowiskach stragany, w których można nabyć produkty ekologiczne. Dzięki łatwiejszej dostępności bardziej przystępne stały się również ceny bio-produktów, dzięki czemu są one dostępne dla większej grupy osób.

Statystyki mówią, że z roku na rok Polacy nabywają coraz więcej pozytywnych nawyków żywieniowych, bardziej świadomie robią zakupy spożywcze i interesują się walorami zdrowotnymi spożywanych dań.  To naprawdę ważne w czasach, gdy w większości w sklepach królują dania nafaszerowane konserwantami, sztucznymi barwnikami i innymi „ulepszaczami” – podsumował Robert Sowa.