‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O menu dla pasażerów LOT-u w Radiu ZET

 
Robert Sowa po raz trzeci przygotował menu dla pasażerów klasy biznesowej, a dodatkowo po raz pierwszy skomponował dania także dla klasy ekonomicznej.

Robert Sowa postawił na lekkie dania, wprowadzając do menu dużo zdrowych sałat z dodatkiem delikatnych sosów na bazie oliwy z oliwek. Komponując kartę mistrz kulinarny wykorzystał wiele polskich produktów oraz składników sezonowych, jak truskawki, szparagi czy kurki. Bardziej urozmaicone będą nie tylko dania serwowane podczas długich rejsów, ale również kanapki serwowane na krótszych trasach.

Warto również wspomnieć, że LOT uwzględnił sugestie pasażerów i podjął decyzję o zwiększeniu porcji serwowanych dań. Dotychczasowe menu komponowane przez Roberta Sowę dla klasy biznes było dobrze oceniane przez pasażerów. Mamy nadzieję, że kolejna propozycja również przypadnie podróżnym do gustu.