‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Pokazy kulinarne Roberta Sowy w Ińsku

 

Głównym „bohaterem” dnia był karp, na bazie którego kulinarni mistrzowie przygotowali dla gości imprezy 300 dań degustacyjnych. W menu znalazły się trzy dania: filet z karpia podany na ragoût z soczewicy z tymiankiem, pieczony filet z karpia z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami  oraz filet z karpia marynowany w czosnku i rozmarynie podany z bobem duszonym w śmietanie.

Oprócz dań serwowanych przez Roberta Sowę i jego ekipę, można było także skosztować karpia przygotowanego przez lokalnych kucharzy. Warto również wspomnieć, że w przygotowanie i serwowanie karpia zaangażował się nawet Burmistrz Ińska – Pan Andrzej Racinowski.

Organizatorzy imprezy zadbali nie tylko o podniebienia gości, ale również o dobrą zabawę. W programie imprezy znalazły się występy ińskich zespołów artystycznych oraz plastyczne, wokalne i literackie konkursy o tematyce rybnej.

Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.