W czwartek, 9 listopada, Robert Sowa zaprezentował swoje kulinarne umiejętności na Targach Eurocash w Lublinie. Przy stanowisku firmy Prymat, gdzie gotował Robert, jak zawsze ustawiła się długa kolejka.
Nic dziwnego, bowiem kulinarny mistrz przygotował dla odwiedzających prawdziwą kulinarną ucztę, serwując łącznie 500 dań degustacyjnych. W menu znalazły się:
- zupa krem z marchewki z imbirem i mlekiem kokosowym podana z krewetkami
- pikantne udźce z kurczaka podane na ragout z soczewicy i pomidorów z kuminem
- zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem
- eskalopki z indyka podane z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- pieczone filety z pstrąga z gruszkami aromatyzowanymi miodem, śliwowicą i rozmarynem
To był bardzo pracowity, ale miły dzień. Dziękujemy za zaproszenie.