Sos: W dużej misce mieszamy wodę z olejem z suszonych pomidorów, wzmacniamy smak łyżką musztardy delikatesowej i dodajemy sos włoski. Dokładnie mieszamy.
Camembert: Patelnię ryflowaną delikatnie posmarować olejem, rozgrzać i usmażyć camembert z obu stron.
Bakalie: Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały, a następnie dodać miód, sok z cytryny, rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość poddusić przez chwilę, a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
Sałatka: W dużej misce mieszamy rukolę, suszone pomidory, kapary, czarne oliwki.
Dodajemy wcześniej przygotowany sos i doprawiamy do smaku pieprzem
Grillowany ser podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym podczas ich przygotowywania i sałatką.
Smacznego!
Źródło: DoradcaSmaku.pl