Po raz kolejny na zaproszenie Radio Kielce, Robert przygotował na żywo poranny posiłek dla kieleckich słuchaczy. Tym razem było to śniadanie w hiszpanskim stylu: duszona soczewica z chorizo i grzankami w tapenade.
Zdrowa soczewica to doskonały zastrzyk energii na cały dzień- zaznaczył Robert, który podczas gotowania opowiadał o swojej wyprawie do Hiszpanii, skad przywiózł pomysł na pikantna soczewicę z pomidorami i kminem rzymskim.
Zachywceni słuchacze skrupulatnie zapisywali wszelkie wskazówki dotyczace sposobu przygotowania hiszpańskiego dania. Kulinarnych porad i pamiatkowych zdjęć było całe mnóstwo, a wspaniała pogoda sprzyjała miłemu porankowi.
Po degustacji dania zaproszeni słuchacze nie kryli zadowolenia i nagrodzili gromkimi oklaskami Roberta oraz Tomka Pawluska, kieleckiego szefa, który pomagał w śniadaniowym gotowaniu live w radiowym ogrodzie.