4 grudnia Robert był jurorem 1. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego o Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego, który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.
Celem konkursu było zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów, a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.
O Puchar Polskiego Mięsa walczyło 10 zespołów ze szkół gastronomicznych. A oto laureaci:
I miejsce Jakub Podlewski i Dominik Czeronek z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
II miejsce Natalia Grubert i Małgorzata Kłosowska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie
III miejsce Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk z Zespołu Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze
Gratulujemy!