Kulinarna ekipa ustawiła się w Warszawie na rogu ulicy Marszałkowskiej i Hożej. Oprócz Roberta Sowy w zimowej kuchni Fundacji pojawili się również: Karol Okrasa, Jerzy Pasikowski, Józek Seeletso, Theo Vafidis, Giancarlo Russo, Rafał Targosz, Dariusz Struciński, Łukasz Pielak i Paweł Kalbarczyk. Sponsorem pysznej „orkiestrowej” potrawy była firma Janex.
Fundacja Klubu Szefów Kuchni już kolejny rok z rzędu włączyła się w szlachetną akcję Jurka Owsiaka i jego Orkiestry. Szefowie kuchni zdają sobie sprawę z tego, że każdy kolejny finał to przede wszystkim ciężka praca wolontariuszy, dlatego decydując się na wsparcie Orkiestry, co roku chcą wspomóc młodych ludzi kwestujących na ulicach. Ale oczywiście pysznej zupy gulaszowej mogli także skosztować hojni przechodnie, którzy wrzucili datek do puszek WOŚP.
- Przede wszystkim chcemy rozgrzać wszystkich wolontariuszy i osoby wrzucające pieniądze do puszek, a zatem potrawa jest pikantna, zawiera sporo papryki i cebuli – powiedział Robert Sowa.
- Pyszne! Porządnie rozgrzewa i dodaje sił do dalszego kwestowania - zachwalali Kasia i Mateusz, gimnazjaliści, którzy zbierali pieniądze przy ul. Marszałkowskiej.