30 kwietnia w Parku Etnograficznym w Tokarni pod Kielcami, podczas II Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków, Robert Sowa otworzył kolejny sezon gotowania na kulinarnym tirze Prymatu.
Jak zwykle było smacznie, bowiem zebranym gościom wyserwowaliśmy aż tysiąc porcji sałatek przygotowanych z firmą Eisberg. Prymat nie zawiódł także w kwestii koła fortuny, gdzie można było wygrać wspaniałe gadżety.
W trakcie festiwalu na wszystkich przybyłych czakała moc atrakcji, m.in.: największy w regionie kiermasz produktów i potraw świętkorzyskich, dawne gry i zabawy oraz przegląd piosenki folklorystycznej.
To była prawdziwa uczta smaków! Festiwal podbił serca i podniebienia aż 13 tysięcy osób, które przybyły do Parku Etnograficznego.
Honorowy patronat nad wydarzeniem objął Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.
Zdjęcia: Krzysztof Krogulec/ Aleksander Piekarski | echodnia.eu