21 marca, pierwszego dnia Targów EuroGastro odbyła się trzecia już edycja konkursu CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. W tym roku była to po raz pierwszy edycja międzynarodowa, w której udział brali również uczestnicy z Czech, Słowacji oraz Węgier.
W jury zasiadali: Jerzy Pasikowski - POLSKA, Robert Sowa - POLSKA, Poul Gorell - DANIA, Jiří Středa - CZECHY, Attila Tanács - WĘGRY.
Tegoroczną edycję zwyciężył Rafał Koziorzemski z restauracji Biały Królik w Gdyni, który podbił serca jurorów królikiem z gruszką i pietruszką, salsefią, puree z czosnku oraz sosem truflowym.
Drugi był Barnabas Hack z Restauracji COSTES Downtown w Budapeszcie, a trzecie zajął Tomasz Soczumski z Restauracji Żółty Słoń w Kielcach.
Nagrodę specjalną, która w tym roku przyznawana była przez publiczność zgromadzoną na FanPage'u "Profesjonaliści od kuchni", otrzymał Sebastian Szostak z hotelu Kozi Gród w Pomlewie, który uzyskał 275 like'ów pod zdjęciem swojego dania.