Podczas konferencji prasowej Pani Izabela Głodek (Category Manager firmy Hoop, która jest właścicielem marki Paola) opowiedziała o nowej kategorii napoi – Domowych Kompotów Paola, których smak nawiązuje do najlepszych polskich tradycji kulinarnych. Domowe Kompoty w doskonały sposób uzupełniają bogatą ofertę firmy i idealnie wpisują się w ciepło domowej atmosfery. Domowe Kompoty Paola przeznaczone są dla kobiet w każdym wieku, dla których ważna jest tradycja kulinarna, a jednocześnie nie zawsze mają czas na samodzielne przygotowanie kompotu. Jest to tradycyjny napój o smaku domowych, babcinych kompotów (więcej na www.paola.pl).
Dziennikarze uczestniczący w warsztatach kulinarnych pod okiem Roberta Sowy i jego kulinarnego teamu w składzie: Grzegorz Łapanowski, Krzysztof Baranowski i Robert Wojnarowski, przygotowali cztery dania, które następnie zostały wyserwowane w ramach lunchu dla wszystkich uczestników. W menu były tego dnia:
- aromatyczna bruschetta i paluszki grissini z szynką parmeńską.
- chłodnik z botwinki z cielęciną i jajkami przepiórczymi
- grillowane szaszłyki yakitori z łososia norweskiego z marynatą orientalną i prażonym sezamem
- tartę z kozim serem, karmelizowaną czerwoną cebulą i szpinakiem
Było słonecznie, piknikowo i naprawdę smacznie. A na pamiątkę wszyscy uczestnicy warsztatów otzrymali książki Roberta Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego" z dedykacją i autografem autora.