‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa na Open Family Day

 

 

Open Family Day to doskonała okazja, by niedzielne popołudnie spędzić w świetnej atmosferze, przy pysznych daniach i wybornych winach. Najważniejsze były tego dnia dzieci i to właśnie dla nich przygotowano mnóstwo atrakcji. Oprócz bogatej oferty kulinarnej dla najmłodszych i licznych piknikowych animacji, dzieci mogły uczestniczyć w zajęciach gotowania i dekorowania potraw oraz przyrządzaniu kolorowych koktajli i deserów.  Dla maluchów przygotowano również plac zabaw i kącik twórczy wyposażony w przybory do malowania, projektowania i lepienia.

Podczas Open Family Day można było spróbować specjałów brunchowych pięciu warszawskich restauracji: Flaming & Co., Izumi Sushi, La Iberica, Moonsfera i Tamka 43 oraz krakowskiej Restauracji w Willi Decjusza. Możliwość przetestowania w jednym miejscu menu kilku restauracji było nie lada gratką, a dodatkową atrakcją był Klub Konesera, który umożliwił Gościom między innymi poznanie autorów książek kulinarnych, uczestnictwo w warsztatach sommelierskich i glass tastingu, a także zgłębienie sekretów zbilansowanej diety.

Open Family Day organizowany był w tym roku po raz pierwszy przez Noble Concierge i był przedłużeniem odbywającej się corocznie wieczornej gali kulinarnej Wine & Food Noble Night.

 

Piknik obfitował w niespodzianki i konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Jednym z nich był quiz wiedzy kulinarnej „Food & Friends” skierowany do rodzin z dziećmi i prowadzony przez wiceprezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni Roberta Sowę, Grzegorza Łapanowskiego oraz redaktora naczelnego pisma Igora Grzeszczuka. Cieszył się on dużą popularnością, a do uczestnictwa w zabawie zgłosiło się aż 45 rodzin! Najlepsi z najlepszych otrzymali roczną prenumeratę „Food & Friends”, a zwycięzcom wręczono dodatkowo ekskluzywny komplet garnków ufundowany przez DUKĘ. Laureatom gratulujemy, a wszystkim dziękujemy za super zabawę!

Zdjęcia: Food & Friends oraz www.openfamilyday.pl