‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa o kulinariach w Radiowej Jedynce

 

Moda na kulinaria – śmiało można powiedzieć, że od kilku lat zawładnęła Polską. Chętnie eksperymentujemy, coraz częściej jadamy w restauracjach, a z wakacji zamiast muszelek przywozimy sery, wędliny, oliwy i książki kucharskie…

Kulinaria zagościły również w mediach – w prasie królują rubryki kulinarne, a w telewizji programy kulinarnych mistrzów gotujących samodzielnie lub z celebrytami, aktorami czy sportowcami. Nawet w radiowym eterze coraz częsciej pachnie kulinariami. Znani polscy kucharze prezentują na antenach swoje przepisy, opowiadają o nowych trendach w gastronomii, o przywiezionych z podróży smakach…

I jeszcze jedno spostrzeżenie – kulinaria stały się również ważną, a często główną częścią imprez plenerowych. Bez kulinariów, nie ma dobrej zabawy. Mistrzowie kulinarni regularnie zapraszani są do organizowania pokazów kulinarnych połączonych z degustacją podczas firmowych pikników, festynów, imprez organizowanych przez urzędy miast i gmin.

Robert Sowa zaprosił słuchaczy na najbliższe imprezy, podczas których będzie przygotowywał potrawy dla publiczności. Serdecznie zapraszamy na degustacje tysięcy dań z kurczaka podczas imprez plenerowych Lata z Radiem, które odbędą się 6 sierpnia w Gnieźnie i 13 sierpnia w Mielnie. Podczas imprezy w Mielnie będzie można dodatkowo śledzić zmagania profesjonalistów uczestniczących w IV Mistrzostwach Świata w gotowaniu na byle czym, podczas których szefowie kuchni z lokalnych hoteli i restauracji gotować będą na żelazkach i innych nie używanych na co dzień w kuchni sprzętach :) 

Kolejne imprezy z udziałem Roberta Sowy to „Smaczna Flądra” w Dźwirzynie w dniu 14 sierpnia i aż 10.000 porcji dań degustacyjnych dla publiczności oraz 15 sierpnia w Ińsku, gdzie Robert przygotuje i wyserwuje 300 dań przygotowanych na bazie karpia.

Serdecznie zapraszamy na wszystkie degustacje – będzie smacznie i zdrowo!