‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa w Radiowej Czwórce

 

Od ponad dwóch lat menu dla pasażerów business class LOT-u komponuje właśnie polski mistrz kulinarny Robert Sowa. Pasażerowie bardzo pozytywnie oceniają nowe menu. Zadowoleni są również przedstawiciele LOT-u, dlatego trwają przygotowania nowego menu na kolejny rok. Łosoś norweski z penne i pesto z prażonymi migdałami, ser pleśniowy z orzechami, menu kurkowe… to tylko niektóre dania Roberta Sowy, których można skosztować w kuchni samolotowej.

-  W ciągu ostatnich 2-3 lat zauważyłem wiele pozytywnych zmian w menu dla podróżnych. Usługi kulinarne świadczone przez linie lotnicze i serwujący posiłki w pociągach Wars znacznie się poprawiły. W menu pojawiły się sałatki, ryby, lekkie mięsa i ciekawe desery. To naprawdę ogromny postęp  – podsumował Robert Sowa.