Robert Sowa poprowadził imprezę oraz przygotował tego dnia pokazy i degustacje, podczas których wyserwowano następujące dania:
- filet z indyka z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- łosoś norweski z czosnkiem i tymiankiem podany na bobie duszonym w śmietanie
- polędwiczki z kurczaka po tajsku
- śledzie na 3 sposoby
Podczas Festiwalu Kulinarnego miały miejsce liczne atrakcje:
- warsztaty przyrządzania sushi wedle oryginalnych zasad tej sztuki przygotowane przez Akasaka sushi.
- pokazy gotowania zorganizowane przez restauracje Sphinx i Bistro Flunch.
- serwowanie lekkich przekąsek przez restauracje: 3 pięć 8, Freshpoint, KFC i Pizza Marzano.
- majowe grillowanie w wykonaniu pracowników Mega Punkt
- pyszne desery w kawiarniach u Grycana, A. Bliklego i w Cheesecake Corner.
- czekoladowa fontanna Belgian Chocolate Club dla najmłodszych
- degustacja kawy w Coffeeheaven, Cafe Club lub Coffeeshop Company.