Robert Sowa uwzględnił te wymagania przygotowując swoje propozycje dla LOTu, a ponadto urzekł jury lekkością, różnorodnością i estetyką zaproponowanych dań. Dzięki spełnieniu wszystkich oczekiwań, to właśnie na podstawie jego receptur Spółka LOT Catering przygotowuje posiłki dla pasażerów podróżujących w klasie biznes.
Robert Sowa dołączył tym samym do grona znanych na świecie szefów kuchni, którzy opracowali menu dla pasażerów linii lotniczych. Dotychczas z amerykańskimi United Airlines współpracował Charlie Trotter, dla British Airlines dania komponował Michel Roux, a dla Thomsonfly menu stworzył włoski mistrz kulinarny Aldo Zilli.
W nowym menu opracowanym przez Roberta Sowę znajdują się m.in.: sałatka tabbouleh, łosoś w kremowym sosie balsamico, marynowane polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem w sosie z błękitnego sera Lazur, kurczak yakitori z orientalnymi warzywami i sosem miodowo-sojowym, cannelloni z serem ricotta, szpinakiem i sosem pomidorowym oraz pieczona kaczka na gruszkach z pierożkami leniwymi. Skomponowano oczywiście również dania dla osób ze szczególnymi wymaganiami dietetycznymi - dla dzieci, wegetarian i diabetyków.
Wszystkim pasażerom życzymy smacznego!