‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Spotkanie autorskie "gotuj z sercem 2011"

 

 

"gotuj z sercem" to nie tylko książka, ale cała akcja budowania świadomości społecznej w zakresie racjonalnego, dobrego żywienia. Problemem bowiem jest zarówno niedożywienie ilościowe, jak i jakościowe. Dochód ze sprzedaży książki zasili w całości akcję Pajacyk - dożywianie dzieci w szkołach, świetlicach i wszędzie tam, gdzie występuje taka potrzeba.

W książce znalazły się przepisy na proste w przygotowaniu dania oparte na polskich regionalnych produktach najwyższej jakości. Wśród znakomitości, które podzieliły się swoimi kulinarnymi sekretami znaleźli się między innymi szefowie z Fundacji Klubu Szefów Kuchni, a wśród nich m.in.: Bożena Sikoń-Wojtal, Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Tomek Deker, Dariusz Struciński i Joseph Seeletso. 

- Idea jest szczytna, ważne jest dla nas, by jak najwięcej dzieci było najedzonych smacznie i wartościowo. Jako Fundacja Klubu Szefów Kuchni wspieramy akcję „gotuj z sercem” na rzecz Pajacyka, ponieważ uważamy, że takie działania są bardzo potrzebne. Liczby mówią same za siebie - 160 tysięcy dzieci w Polsce jest niedożywionych i nie objętych żadnym programem dożywiania, a przecież tyle jedzenia codziennie się marnuje. Zachęcamy wszystkich celebrytów, restauratorów, szefów kuchni do udziału w tym przedsięwzięciu, aby taka akcja była kontynuowana również w ciągu całego roku. Nauczmy się dostrzegać potrzeby innych ludzi - małych ludzi, którzy są przecież naszą przyszłością – powiedział Robert Sowa na spotkaniu w empiku.

 

Zachęcamy Państwa do podróży kulinarnych szlakiem "gotuj z sercem", gotowania z bliskimi, przyjaciółmi, rodziną. gotujcie z sercem! Więcej informacji na temat projektu: www.gotujzsercem.pl