Na wstępie, po uroczystym powitaniu gości, Kapituła Klubu Szefów Kuchni uhonorowała sponsorów, którzy mimo trudnej sytuacji na rynku, nie zapomnieli o wspieraniu działań prowadzonych przez Fundację KSK. To dzięki ich nieocenionej pomocy i wsparciu doszło do realizacji kilku imprez pod patronatem KSK.
W tym roku pamiątkowe statuetki otrzymali: Beata Mularska (JohnsonDiversey), Paweł Baranowski (Oerlemans), Renata Stankiewicz (Hiestand) oraz Adam Wasilewski (WBD Group).
Kolejnym, bardzo ważnym punktem wieczoru było przyjęcie do grona Klubowiczów nowych członków, którymi zostali mianowani:
- Krzysztof Wojtal znany szef kuchni o wielkiej charyzmie,
- Joseph Seeletso, zwany potocznie Józkiem i znany z oryginalnej kuchni prezentowanej m.in. w programie Dzień Dobry TVN,
- Mirosław Bobrowski - mistrz carvingu, dla którego rzeźbienie w owocach to pestka
- Łukasz Konik – najmłodszy członek KSK, 23-letni adept kuchni molekularnej
- Tomasz Deker – znany i ceniony gdański cukiernik
Na zakończenie części oficjalnej, przewodniczący Zarządu Klubu Szefów Kuchni- Jerzy Pasikowski złożył wszystkim gościom życzenia świąteczno-noworoczne i zaprosił do podzielenia się opłatkiem.
W dalszej części wieczoru uczestnicy spotkania wigilijnego biesiadowali przy suto zastawionych stołach i przy ognisku, delektując się licznymi specjałami charakterystycznymi dla bożonarodzeniowej tradycji oraz przysmakami z dziczyzny i wyrobami staropolskimi przygotowanymi przez Klub Galop.