Piękna, zimowa aura towarzyszyła kameralnej kolacji wigilijnej Klubu Szefów Kuchni, która odbyła się 4 grudnia w Natura Mazur Hotel & Spa Warchały. W spotkaniu uczestniczył Prezes KSK - Jarosław Walczyk oraz zaproszeni goście: członkowie, sympatycy oraz sponsorzy, wśród nich m.in. Robert Sowa, Dariusz Struciński, Krzysztof Jakubowski, Joanna Ochniak, Małgorzata Piotrowska, Tomasz Purol, Monika Ignaciuk, Piotr Wieczorek, Patryk Dziamski, Jacek Krawczyk i Tomasz Jakubiak.
Była to okazja do rocznego podsumowania działalności KSK, pod rządami nowych władz oraz przedstawienie planów i pomysłów na kolejne miesiące. Już 15 stycznia Klub Szefów Kuchni wystąpi jako oficjalny partner w Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy i będzie serwować "serduszkową zupę" na Placu Defilad w Warszawie, tuż przy głównej scenie, dochód ze zbiórki przekazany zostanie na konto Orkiestry!
Podczas wieczoru Jarosław Walczyk i Andrzej Bałdyga - gospodarz wieczoru i dyrektor hotelu Natura Mazur, wspólnie podziękowali gościom za przybycie oraz za działalność na rzecz KSK, mając nadzieję, że współpraca nadal będzie się rozwijać.
Podczas wigilijnego wieczoru panowała podniosła atmosfera, zespół hotelu pod przewodnictwem szefa kuchni Michała Pezdy, przygotował wigilijne potrawy dbając o najwyższą jakość produktów i nawiązując do tradycji regionu.
Menu:
*
Palone masło, pasztet z królika, panierowane serce drobiowe, cebulka perłowa z miodem buraczanym
*
Palony ziemniak z marynowaną sielawą, kwaśna śmietana z chrzanem i selerem naciowym
*
Smażony karp z kaszanką, kapusta z grochem, prawdziwki i jabłko
*
Zupa grzybowa z żółtkiem i lubczykiem
*
Comber z królika, ziemniaki puree z truflą, salsefia i seler
*
Tarta pomarańczowa z migdałami i lodami
Miłym prezentem dla wszystkich było przyjęcie w poczet Klubu Szefów Kuchni nowego członka - Tomasza Purola - szefa kuchni hotelu Blow up Hall oraz zwycięzcę V edycji Top Chef, który specjalnie na tą okazję przyjechał z Poznania.
Źródło: papaja.pl