Niedawno na zaproszenie Mistrza Joselito odbyłem podróż do Hiszpanii i poznałem ten smak, którym jestem zachwycony! Szynka Joselito urzekła mnie aromatem, jakością i oryginalnością, a także niespotykanymi właściwościami zdrowotnymi.
Chętnie dzielę się z Państwem moimi doznaniami. Szynka JOSELITO Gran Reserva, to skarb gastronomii wychwalany przez najlepszych i najważniejszych krytyków kulinarnych o znaczeniu światowym. Znana jest w Europie, Azji i Ameryce, gdzie eksportuje się ją do najlepszych restauracji i sklepów delikatesowych.
Naturalnym środowiskiem życia dla świń rasy iberyjskiej JOSELITO są zadrzewione dębami pastwiska, które firma posiada na południowym zachodzie półwyspu iberyjskiego. Tu świnie żyją w całkowitej swobodzie, pasąc się na słońcu i świeżym powietrzu, przemierzając ogromne przestrzenie pastwisk (na jedną świnię przypada około 4 hektarów pastwisk) żywiąc się żołędziami, trawami i ziołami. Dzięki temu kumulują one nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i naturalne przeciwutleniacze, które zmniejszają ryzyko chorób serca i układu krążenia oraz redukują cholesterol.
Szefowie kuchni o największej sławie w międzynarodowym środowisku kulinarnym używają tego unikalnego produktu w swoich przepisach, co sprawia, że szynka JOSELITO stała się głównym bohaterem kuchni hiszpańskiej.
„JOSELITO to moje życie.”
Ferrán Adriá/ Restauracja El Bulli
„JOSELITO to najwspanialsza szynka na świecie, tak jak i sam Joselito osobiście.”
Juan Mari Arzak/ Restauracja Arzak
„Jeśli jest gdzieś ikona, która najlepiej reprezentuje istotę wartości gastronomicznych, to szynka JOSELITO. Tradycja, kultura, technika, sztuka i przyjemność chowa się za każdym plastrem szynki.”
Antoni Luis Aduriz/ Restauracja Mugaritz
„JOSELITO, twoje imię i twoja szynka to klejnot hiszpańskiej gastronomii.”
Hilario Arbelaitz/ Restauracja Zuberoa