Dla licznie przybyłych Gości Robert Sowa i Karol Okrasa przygotowali kilka potraw z wykorzystaniem najlepszych produktów z oferty firmy Farutex: warzyw Oerlemans, ziemniaczków i frytek Farm Frites oraz ryb i owoców morza Limito.
Wśród serwowanych dań były m.in.:
- fagottini z zielonymi szparagami, suszonymi pomidorami, szynką i serem parmezan
- filet mignon z kozim serem, suszonymi pomidorami, rukolą i sosem balsamico
- górka cielęca z sosem jarzębinowym, frytkami i aromatycznymi warzywami
- krewetki królewskie z sosem cytrynowym i sałatką owocową
- schab jagnięcy w kruszonce podany z pesto, sałatką z serem feta, oliwkami, pomidorami i kolorowymi paprykami.
Oprócz dań przygotowanych przez kulinarnych mistrzów, Goście mieli również okazję degustacji wyśmienitych lodów Zielonej Budki, przepysznych ciast z oferty Erlenbacher oraz aromatycznych herbat Richmont.