‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce

 

 

 

W pierwszym odcinku teleturnieju doprawionego sporą dawką humoru do boju stanęły dwie drużyny. Kapitanem pierwszej był Robert Sowa - mistrz kulinarny, wieloletni szef kuchni Hotelu Jan III Sobieski, były kucharz piłkarskiej reprezentacji Polski, autor książek „Esencja smaku” i „W poszukiwaniu smaku doskonałego”, zdobywca wielu prestiżowych nagród kulinarnych i gospodarz niedzielnego kącika kulinarnego w programie Dzień Dobry TVN. W walce o zwycięstwo towarzyszyła mu prezenterka radiowa i telewizyjna, gospodyni programu „Mała czarna” – Katarzyna Montgomery.

Kapitanem konkurencyjnej ekipy był  Karol Okrasa, słynny szef kuchni, Osobowość Kulinarna Roku 2005 oraz gospodarz programu „Gotuj z Okrasą”. A pomagała mu aktorka, producentka programów kulinarnych i miłośniczka kuchni ukraińskiej Weronika Marczuk-Pazura.

W rolę Prowadzącego wcielił się Paweł Loroch, dziennikarz Antyradia, który zaskakiwał zawodników  przewrotnymi pytaniami i konkurencjami. A wszystko po to, by sprawdzić ich kulinarną wiedzę. Nie było łatwo, ale z całą pewnością było zabawnie. Przyglądając się zmaganiom gwiazd również widzowie mogli odkrywać kulinarne ciekawostki i sprawdzać swoją wiedzę na temat jedzenia.

W kolejnych odcinkach teleturnieju, w kulinarne szranki staną szefowie kuchni (m.in. Agnieszka i Marcin Kręgliccy, Adam Chrząstowski, Wojciech Modest Amaro i Grzegorz Kazubski) oraz celebryci: Hanna Bakuła, Lidia Popiel, Monika Morozowska, Olga Bończyk, Iwona Guzowska, Piotr Najsztub, Michał Piróg, Przemysław Saleta i Tomasz Prange-Barczyński. Do oglądania programu zapraszamy w soboty o godzinie 21.30.

Zdjęcia dzięki uprzejmości Kuchnia.tv