Mistrz kulinarny wraz ze swoją ekipą - Konradem Birkiem i Krzysztofem Baranowskim, przygotował 200 porcji dań. Były to polędwiczki z kurczaka z sosem serowo-szpinakowym z suszonymi pomidorami oraz pieczony łosoś norweski z czosnkiem i rozmarynem podany na sosie z bobu.
Dodatkową atrakcją był kiermasz produktów regionalnych i gwiazdkowych. Na specjalnie zaaranżowanych stoiskach można było kupić pyszne tradycyjnie wytwarzane pieczywo, sery i wędliny, ręcznie robioną biżuterię, ozdoby choinkowe, ceramikę, wyroby skórzne i filcowe oraz miody, nalewki i marynaty.
Pokazy kulinarne Roberta Sowy przyciągnęły do Galerii Rembielińskiej prawdziwe tłumy. A dzięki kiermaszowi i pięknym dekoracjom w powietrzu czuć było zapach Świąt.
Więcej informacji: www.galeriarembielinska.pl