Dziennikarka Superstacji, Agnieszka Ludwisiak, z pasją śledziła kulinarne zmagania, które rejestrowało „oko kamery”. Autorka relacji rozmawiała z Robertem Sową i uczestnikami konkursu na temat idei tego wydarzenia oraz przygotowywanych dań. Jurorów natomiast pytała o ich preferencje i umiejętności kulinarne.
Dominika Gawęda, wokalistka zespołu Blue Cafe, która zasiadała w jury degustacyjnym zdradziła widzom swój przepis na idealną figurę. Podobno je wszystko, na co ma ochotę, chociaż nie ukrywa, że stara się ograniczać tłuszcze, cukier i sól. Ponadto je pięć razy dziennie, przygotowując mniejsze porcje. Dzięki takiej diecie Dominika nie tyje i nie chudnie, udaje jej się utrzymywać stałą wagę i godną pozazdroszczenia sylwetkę.
W przerwie pomiędzy wywiadami, Agnieszka Ludwisiak, pod okiem sushi mastera Kamila Antosika, uczyła się przygotowywać japońskie przysmaki. Sushi było naprawdę pyszne…