24 listopada Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem, odwiedził Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle.
W ramach spotkania odbyły się dwie tury warsztatów kulinarnych dla uczniów kierunków gastronomicznych, podczas których młodzież przygotowała, a następnie degustowała trzy dania: krem z dyni z mlekiem kokosowym i kolendrą, pieczoną polędwicę z dorsza z sosem z ogórków kiszonych oraz pikantne piersi kaczki z gruszkami i rozmarynem. Było nie tylko bardzo miło, ale również smacznie.
W ramach wizyty w szkole w Wiśle odbyły się także preeliminacje do autorskiego konkursu Roberta "Kulinarny Talent 2017", w których uczestniczyło 6 najlepszych uczniów szkoły wyłonionych przez nauczycieli zawodu.
Poziom był naprawdę wysoki, dzięki czemu do grona finalistów dołączyła kolejna osoba - gratulujemy!
Na zakończenie mistrz kulinarny spotkał się z większym gronem uczniów, dyrekcją szkoły i nauczycielami, aby porozmawiać o współczesnej gastronomii, panujących w niej trendach i o swoich doświadczeniach zawodowych.