‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Warsztaty dla młodzieży w Wiśle

24 listopada Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem, odwiedził Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle.

W ramach spotkania odbyły się dwie tury warsztatów kulinarnych dla uczniów kierunków gastronomicznych, podczas których młodzież przygotowała, a następnie degustowała trzy dania: krem z dyni z mlekiem kokosowym i kolendrą, pieczoną polędwicę z dorsza z sosem z ogórków kiszonych oraz pikantne piersi kaczki z gruszkami i rozmarynem. Było nie tylko bardzo miło, ale również smacznie.

wisla_kolaz-warsztaty

W ramach wizyty w szkole w Wiśle odbyły się także preeliminacje do autorskiego konkursu Roberta "Kulinarny Talent 2017", w których uczestniczyło 6 najlepszych uczniów szkoły wyłonionych przez nauczycieli zawodu.

Poziom był naprawdę wysoki, dzięki czemu do grona finalistów dołączyła kolejna osoba - gratulujemy!

wisla_kolaz-dania

Na zakończenie mistrz kulinarny spotkał się z większym gronem uczniów, dyrekcją szkoły i nauczycielami, aby porozmawiać o współczesnej gastronomii, panujących w niej trendach i o swoich doświadczeniach zawodowych.