Podczas warsztatów uczestnicy pod czujnym okiem mistrza i jego współpracowników przygotowali następujące dania:
- tajską zupę z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą
- marynowanego łososia norweskiego norweski w sosie z sera gorgonzola i szpinaku z suszonymi pomidorami
- marynowaną polędwicę wieprzową z grzybami w śmietanie
- piersi z kurczaka z salsą meksykańską
- pikantne piersi z kurczaka z jabłkami i gruszkami
Po zakończeniu kulinarnych zmagań wszystkie osoby uczestniczące w imprezie degustowały przygotowane przez siebie i kolegów dania, dzięki czemu każdy mógł ocenić wynik swojej pracy i umiejętności współpracowników.
Jeśli macie Państwo ochotę przygotować powyższe dania, polecamy skorzystanie z autorskich przepisów Roberta Sowy. Życzymy udanych wrażeń kulinarnych i smakowych!