‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Warsztaty kulinarne w Rzeszowie za nami!

W środę, 4 listopada 2015, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem, odwiedził Zespół Szkół Gospodarczych im. M. Spytka Ligęzy w Rzeszowie. We współpracy z firmą Prymat przygotowaliśmy dwie tury warsztatów dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharza.

5079

Podczas warsztatów zorganizowanych w świetnie wyposażonej szkolnej pracowni, młodzież pod okiem Roberta i towarzyszących mu kucharzy przygotowała: pikantny krem z dyni z sałatką z krewetek, pieczoną polędwicą z dorsza w pieprzu cytrynowym z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii oraz piersi z gęsi z karmelizowanymi figami. Dania były przepyszne, więc po zakończeniu wspólnego gotowania ze smakiem zostały zjedzone przez uczestników i zaproszonych nauczycieli.

5080

Po części praktycznej mistrz kulinarny spotkał się z większym gronem uczniów, dyrekcją szkoły i nauczycielami, aby porozmawiać o współczesnej gastronomii, panujących w niej trendach i o swoich wieloletnich doświadczeniach w profesji szefa kuchni.

Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali na pamiątkę książki z imienną dedykacją Roberta oraz upominki od firmy Prymat.